Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjen – behöver inte lämna: ”En utmaning”

Mattias Ekholm är glad över att inte behöva lämna Nashville Predators.
Foto: USA TODAY NETWORK / CHRISTOPHER HANEWINCKEL-USA TODA SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / KIM KLEMENT-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

LOS ANGELES. Han befann sig i rykteskarusellen i flera veckor inför trading deadline i NHL på måndagskvällen, svensk tid.

Men Mattias Ekholm, 30, behöver inte lämna Nashville Predators.

– Skönt såklart, det känns som vi har något riktigt bra på gång i laget just nu. Dessutom hade det varit en utmaning just nu att flytta med familjen, säger Mattias till SportExpressen.

På frågan om han hade fått veta i förväg att Predators inte skulle tredjda honom före måndagens deadline, svarar Ekholm:

– Jag hade faktiskt ingen aning, men känslan var väl ändå att vi skulle bli kvar, så jag kan inte påstå att jag var nervös under dagen eller så, säger Mattias.

Nashville hade en tung start på säsongen och har varit hårt skadedrabbat.

Av den anledningen och med Ekholms attraktiva lön med bara ett år kvar på kontraktet startade spekulationerna att Nashville skulle byta bort den svenske backstjärnan.

Bland de klubbar som nämndes som en tänkbar ny adress var Winnipeg Jets, Boston Bruins och Philadelphia Flyers.

Ligger på slutspelsplats

Det såg länge ut som en slutspelsplats skulle vara utom räckhåll för Predators, men så började man vinna matcher under en tuff 16 dagar lång turné för några veckor sedan och klättrade i tabellen.

I dagsläget ligger Nashville på den fjärde och sista slutspelsplatsen i NHL:s Central division.

Man gjorde en trejd under gårdagen och det var att förstärka försvaret med rutinerade Erik Gudbranson, 29, från Ottawa Senators.

– Vi har haft så många skador den här säsongen, speciellt på backsidan, så att få in en storväxt och fysisk försvarare för de avslutande 13 omgångarna känns bra, sa general managern David Poile till nhl.com efter gårdagens deadline.

Man har backarna Mark Borowiecki, Alexandre Carrier, Dante Fabbro och Luca Sbisa på skadelistan och bland forwards saknas fortfarande långtidsskadade poängkungen Filip Forsberg.

Nashvilles nästa match är tisdagens hemmamöte med Tampa Bay Lightning.