Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebesked – då kan Karlsson spela

Erik Karlsson.
Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Erik Karlsson.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Erik Karlsson har kämpat med en envis fotskada.

Men nu kommer positiva besked från Ottawa Senators-tränaren Guy Boucher. 

Erik Karlsson opererade foten i juni. Efter ingreppet talade Ottawa Senators general manager Pierre Dorion om en rehabiliteringstid om fyra månader, och först i september fick Karlsson klartecken av klubbens läkare och sjukgymnaster att göra sitt första träningspass med laget.

– Jag tänker inte börja spela igen förrän jag verkligen är hundra procent frisk. Om det sedan blir i oktober eller november spelar ingen roll för mig, sa Karlsson i september. 

Då kan Karlsson vara tillbaka

Nu kan dock comebacken vara nära förestående för Karlssons del. Senators-tränaren Guy Boucher fick frågan om svensken kan spela i morgondagens match mot Vancouver Canucks.

Repliken var kortfattad – men lovande. 

– Ja, svarade Boucher enligt Sportsnet.  

Kan spela i Sverige

Om Bouchers förutsägelse stämmer kan Karlsson också vara aktuell för matcherna mellan Ottawa och Colorado i Globen den 10 och 11 november.

Erik Karlsson är allmänt ansedd som en av världens allra bästa hockeybackar. Två gånger om har han vunnit The Norris Trophy, priset som delas ut till NHL:s bäste defensive spelare.