Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glädjande bilderna på Elias Pettersson

Elias Pettersson tränar med laget igen efter hjärnskakningen. Foto: Vancouver Canucks
Elias Pettersson (mitten) firar ett mål. Foto: JEFF MCINTOSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Elias Pettersson har varit borta från spel sedan påhoppet mot Florida Panthers. 

Men nu kommer glädjande besked från Kanada. 

På måndagen deltog han i träning med laget på nytt. 

Det var under föregående helg som Elias Pettersson skadade sig. Efter sin succéstart så blev han påhoppad av Mike Matheson som efter en tackling slängde ner svensken i isen så att han drabbades av en hjärnskakning. 

Matheson stängdes av i två matcher för sitt tilltag. 

För Pettersson har smällen inneburit påtvingad vila och NHL-läkaren Stefan Sigalet uttryckte sin oro för Petterssons hälsa. 

– Han har definitivt en hjärnskakning och troligtvis även whiplash och någon form av skada på sin vänstra skuldra. Jag kan garantera att hans vänstra sida av nacken, sättet den slungades bakåt på, gör att den främre delen av nacken kan bli väldigt hämmad, sa han. 

Men på lördagen var han tillbaka i träning. Pettersson tränade då på egen hand, men det kom positiva besked från Vancouver. 

– Vi vet att han meddelade klubben att han känner sig bra och att han vill spela omgående, sa experten Nick Kypreos i Sportsnet

Pettersson tränar med Vancouver Canucks igen

Och nu kommer det än mer glädjande besked gällande Elias Pettersson. Vi Twitter meddelar klubben att svensken nu deltar i träning med resten av laget igen. 

https://twitter.com/Canucks/status/1054423451413303296

19-åringen spelade totalt fem matcher för Vancouver innan hjärnskakningen satte ett tillfälligt stopp. På de fem matcherna noterades han för fem mål och totalt åtta poäng.