Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Gillar inte när folk säger det om mig”

Exklusiv intervju med Henrik Lundqvist efter att ha gett besked om att avsluta sin hockeykarriär.
Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK JANSSON

Hockeykarriären är över.

Vad Henrik Lundqvist ska göra nu är inte klart, men det verkar inte bli modebranschen.

– Jag gillar inte när folk säger att jag är modeintresserad, för det är jag inte för fem öre, säger han till Aftonbladet. 

Efter 15 säsonger i New York Rangers tjänst och ett tumultartat år när ett hjärtfel upptäcktes och opererades, meddelade Henrik Lundqvist i augusti att hade spelat sin sista professionella hockeymatch.

– Jag har valt att lägga ner min ishockeykarriär. Det är väldigt mycket tankar och känslor så klart, sa han på presskonferensen i Göteborg.

Nu har det gått en tid sedan det känsloladdade mötet med mediekåren. Men vad New York Rangers-legendaren ska hitta på framöver är inte bestämt. 39-åringen är sedan drygt tio år delägare i restaurangen Tiny's på Manhattan. Det räcker knappast för att fylla målvaktslegendarens kalender.

Modebranschen lockar inte

Under hela hockeykarriären har Lundqvist alltid varit välklädd. Snygga och välsittande kostymer har varit ett av hans signum. Och en karriär inom modebranschen har känts som ett naturligt nästa steg.

– Nej, jag är inte intresserad av mode, säger han till Aftonbladet. 

Ett förvånande uttalande från en 39-åring som under US Open-finalen i tennis stal strålkastarljuset från Brad Pitt på VIP-läktaren.

– Hahaha! Det var rätt roligt, det var en ganska tajt kvadratmeteryta med folk man kände igen, säger Lundqvist till Aftonbladet och berättar att han inte hann prata något med filmstjärnan.

– Nä. Det var några andra jag talade med, dock inte med honom. Men alltså… kläder, jag bryr mig ju om vad jag sätter på mig men jag gillar inte när folk säger att jag är modeintresserad, för det är jag inte för fem öre. Vad som gäller för tillfället, det har jag aldrig ägnat en tanke. Vad jag alltid gillat är att ta på mig kostym inför match. Då känns det att det är speciellt, man vet det är dags att jobba. Joel påminde nyligen om att det var likadant redan under Frölunda-tiden. Folk satt i mjukisbyxor på bussen men jag hade kostym, haha.

Sanny Lindström gästar studion och pratar om Henrik Lundqvist besked att han avslutar sin karriär som hockeyspelare.