Foto: PONTUS LUNDAHL / TT SPORT TT NYHETSBYRÅNFoto: PONTUS LUNDAHL / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PONTUS LUNDAHL / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL / /IBLFoto: TOMMY HOLL / /IBL
 Foto: TOMMY HOLL / /IBL

Ger upp - blir inga NHL-spelare i OS

Publicerad

NHL lämnade sitt "definitiva" besked i början av april: Organisationen släpper inte sina spelare till OS-turneringen i ishockey i Pyeongchang nästa år.

Reaktionerna från spelarna, inte minst de ryska och svenska, blev kraftiga och både arrangören och Internationella ishockeyförbundet IIHF har närt förhoppningar om en vändning.


Nu meddelar IIHF:s vice ordförande att tiden är för knapp.

– Vi har inte förhandlat med NHL på länge. Arrangörerna försökte ett och annat med spelarfacket, men det är för sent, säger Kalervo Kummola till finländska tv-bolaget Yle.

 

LÄS MER: Ovetjkin vägrar lyda - tänker spela OS ändå

 

Svenska ishockeyförbundet planerar fortfarande för båda scenarierna.

– Vi följer utvecklingen men har inte fått något definitivt besked, säger tävlingschefen Olof Östblom till TT.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag