Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vännernas reaktioner efter Salos rattfylla

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Tommy Salo, 49, gick på måndagen ut på Facebook och erkände sin rattfylla och tog ansvar för brottet från den 11 augusti i år.

– Det går inte att försvara det han gjort, men det var strongt av honom att gå ut offentligt och ta sitt ansvar. Jag hoppas att han får hjälp nu, säger kompisen och landslagskollegan Nicklas Lidström till SportExpressen.

Lidas är som andra gamla lagkamrater till Salo från Tre Kronor SportExpressen pratat med glad att Salo inte orsakade någon trafikolycka längs E18 innan han greps av polisen med 3,06 promille i blodet.

– Det kunde ha gått väldigt illa. Som kompis önskar jag att han får hjälp, säger Nicklas Lidström.

Han säger att han skickat en hälsning via en nära bekant till Salo att han finns där om förre landslagskamraten vill ha kontakt.

Henrik Sedin har följt nyhetsbevakningen kring Salo på distans från bostaden i Vancouver och säger så här:

– Bra att det inte var någon annan som råkade illa ut. Jag hoppas att han får den hjälp han behöver, säger Henke.

Daniel Sedin om Tommy Salos åtal

Han och tvillingbrorsan Daniel spelade hem två VM-brons tillsammans med Tommy Salo i Tre Kronor 1999 i Norge och 2001 i Tyskland.

Daniel Sedin har också uppmärksammat Tommy Salos åtal för rattfylleri hemma i Sverige.

– Det var tråkigt att läsa om vad som hänt, men jag hoppas att det någonstans för med sig något gott. Jag hoppas att det sker en vändning i hans liv nu, säger Danne.

Salos egna ord

Salo skrev så här på Facebook på måndagen när han valde att gå ut och erkänna offentligt:

”Det som hände mig den 11 augusti var droppen för mig. Det blir ingen mer alkohol för min del. Nu vet alla det. Jag kan skylla på allt möjligt... men det tänker jag inte göra. Det finns inga ursäkter för det jag gjorde. Ta hand om er.”

Tommy Salo tillbringade tio säsonger i Nordamerika, där han representerade New York Islanders, Edmonton Oilers och Colorado Avalanche mellan åren 1994 och 2004.

Daniel och Henrik Sedin kom till Vancouver Canucks inför säsongen 2000-01, så de mötte Salo under hans sista fyra år i ligan.