Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Går inte att beskriva hur elakt det här är”

Foto: Darryl Dyck / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. På fredag är det dags för Vancouver Canucks att återuppta säsongen efter ett 22 dagar långt uppehåll på grund av Covid-19.

Men inte alla är glada över att börja spela hockey igen.

– Jag känner mig inte alls redo. Vi ska återuppta seriespelet efter bara en träning och en matchuppvärmning, det känns inte rätt, sa forwarden J.T. Miller igår.

Enligt uppgifter i kanadensiska media gjorde han sig till talesman för spelarna i laget.

Miller talade i ett inlägg på twitter om hur fokus nu borde vara på att alla spelare och deras familjer ska bli helt friska sedan pandemin drabbat laget hårt.

Härom veckan hade Canucks så många som 22 spelare på NHL:s ”Covid-19 protocol”, som är listan över de spelare som är i karantän av olika anledningar.

J.T. Miller drabbades av Covid-19 redan i januari och var då utanför laget under en period.

Han talade igår öppet om den oro och rädsla han känner över att spelarna tvingas tillbaka i seriespel utan tid till träningar och chansen att få bygga upp sin fysik igen.

Man ska ha sin första träning idag, torsdag, och sedan börja spela på fredag när Edmonton Oilers kommer på besök.

– Jag är medveten att alla har ett jobb att göra, men prioritet nummer ett måste vara spelarnas och deras familjers hälsa, kommenterade han med adress ligaledningen.

Miller fick frågan om det är klokt att börja spela igen och tvekade när han svarade.

– Ärligt talat vet jag inte vad jag ska svara på den frågan. Vi skulle behöva mer tid på oss, funderade han efter en stund.

https://twitter.com/Canucks/status/1382454731633610759

”Spelare har fått anonyma hot”

Men NHL har ingen tid att vänta med tanke på det tajta spelprogrammet, som man redan har förlängt från den 8 maj till den 16 maj.

Att det här är en delikat fråga konstaterade ett flertal före detta NHL-spelare och expertkommentatorer i olika tv-kanaler under onsdagen.

– Jag respekterar honom för att han säger vad han tycker och att man inte nödvändigtvis måste börja spela igen. Det är en väldigt knepig situation, sa Brian Lawton i expertpanelen hos NHL Network.

Lawton, som både varit spelare och general manager i NHL, fick medhåll av förre målvakten Kevin Weekes.

– Det här är en tuff tid för spelarna. Hälsan är det viktigaste, oavsett hur mycket du tjänar. Det är tråkigt att många av spelarna fått anonyma hot bara för att de tänker på sin och familjens hälsa och inte är så sugna på att börja spela igen, sa Weekes.

The Athletics Thomas Drance skriver:

”Även spelare utan symptom ska enligt NHL:s regler inte träna när de är i karantän. Det finns inte en chans att spelarna som kommer tillbaka kommer ha sina ben eller händer med sig i synk. Och det finns inget sätt för mig att beskriva exakt hur elakt det vore att ta en spelare som gått igenom den nivån av inaktivitet de senaste två veckorna och sedan be honom spela mot Connor McDavid, som Canucks kommer få göra på fredag kväll.”

Vancouver med tufft spelschema

Vancouver har inte spelat sedan den 24 mars, men ska nu köra igång de 19 återstående matcherna i grundserien på fredag när man ska ta emot Edmonton hemma i Rogers Arena.

Sedan väntar ett dubbelmöte med Toronto på lördag och måndag och ytterligare tre hemmamatcher innan man åker iväg på en sex matcher lång turné till östra Kanada.

Ett tufft spelprogram väntar laget.

Av Canucks svenskar har Alexander Edler och Nils Höglander varit uppsatta på listan över Covid-drabbade spelare.

Elias Pettersson har varit långtidsskadad och hans namn har inte figurerat bland de i laget som testas positivt. Inte heller Loui Erikssons namn har förekommit på listan.