Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nylander bänkad: ”Är en markering”

Foto: USA TODAY NETWORK / JEAN-YVES AHERN-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / JEAN-YVES AHERN-USA TODAY SPORTS SIPA USA
Foto: JEROME MIRON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / JEAN-YVES AHERN-USA TODAY SPORTS SIPA USA

LOS ANGELES. Auston Matthews går inte att stoppa just nu.

När Toronto Maple Leafs besegrade ärkerivalerna Montreal Canadiens borta med 5-3 i natt, svensk tid, svarade Matthews för fyra nya poäng.

Hans poängsvit är nu 16 matcher lång.

– Jag blir aldrig trött på att se honom göra mål, sa kedjekamraten och kompisen Mitch Marner i en tv-intervju efter slutsignalen.

Matthews toppar målligan i NHL med sina 18 fullträffar och är nu uppe i 29 poäng efter 18 matcher.

Han påbörjade sin poängsvit den 18 januari och har fortsatt ösa in poäng hela tiden. På de senaste fem omgångarna har den 23-årige amerikanen gjort 13 poäng i form av 7 mål och 6 assist.

I nattens match stod Matthews för två mål och två assist medan Marner bjöd på ett mål och två assist.

Marner är faktiskt en poäng bättre i poängligan med sina 30 poäng.

– Vårt powerplay visade oss vägen i kvällens match. Jag och Auston känner en enorm glädje för varandras framgångar, men jag behöver förbättra mitt skott för att nå upp till hans nivå, sa Mitch Marner.

De båda Torontostjärnorna skuggar nu Edmontons Connor McDavid i poängligans topp.

Leafs första laget till 30 poäng

Maple Leafs leder inte bara tabellen för NHL:s North division, man är också första laget i hela ligan att nå 30 poäng den här säsongen.

Toronto har tagit poäng i 14 av sina 19 matcher och har bara tre förluster under ordinarie matchtid.

Vinsten i natt över Montreal var lagets tredje raka tvåpoängare.

– Auston Matthews kan göra 50 mål i vinter trots att grundserien bara omfattar 56 omgångar. Så het är han, säger hockeyinsidern Elliotte Friedman hos Sportsnet.

William Nylander bänkad

Samtidigt var det en tung kväll för lagets svenske stjärna William Nylander. Han bänkades i slutet av matchen och fick inte spela över huvud taget på de sista åtta minuterna och 45 sekunderna.

– En markering från coachen Sheldon Keefe, visst är det så. Ingen känner Nylander bättre än Keefe, då han hade Nylander redan under svenskens tid i farmarlaget Toronto Marlies, kommenterade hockeyinsidern Elliotte Friedman i tv-sändningen av lördagens Hockey Night in Canada och fortsätter:

– Keefe har alltid varit tufft mot Nylander och svarar ärligt på frågorna när de kommer. Han vet vad William kan och hur stor talang han har, så man måste sätta in den begränsade istiden i det sammanhanget, menade Friedman.

Under presskonferensen efter nattens match i Montreal fick Sheldon Keefe frågan om han var orolig över Williams spel. Keefe svarade att det fanns komponenter i Nylanders spel som han inte gillade.

– Det handlar inte om någon skada han har, så mycket kan jag säga.

– Både ikväll och igår kväll har han haft perioder där han sett riktigt stark och farlig ut. I tredje perioden kom vi igång och såg riktigt bra ut, men jag tycker inte att han matchade det.