Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Galna målet – lobbade in pucken med en (!) hand

Foto: USA TODAY NETWORK / GEOFF BURKE-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: SCOTT TAETSCH/CSM/REX / SCOTT TAETSCH/CSM/REX/IBL REX FEATURES

LOS ANGELES. Han är inte känd som någon poängmaskin, men nu har Oscar Fantenberg, 27, gjort mål i två raka matcher för LA Kings.

Med ett välriktat slagskott gav han Kings ledningen med 3-2 tidigt i den andra perioden i nattens bortamöte med Washington Capitals.

Men de regerande Stanley Cupmästarna kom tillbaka och vände underläget till en 6-4-seger.

– Fantenberg har ett fruktat skott, som nu börjar ge utdelning. Kings har hela tiden trott på honom och det råder ingen tvekan om att han börjar bli bekväm med NHL-hockeyn, berömde förre Kingsstjärnan och numera tv-kommentatorn Jim Fox i Fox Sports sändning av matchen.

Oscar Fantenberg gjorde mål också i lördags när Kings gästade Boston.

Sedan klubben härom veckan trejdade iväg Jake Muzzin till Toronto har det blivit mer utrymme och istid för Fantenberg i Kingsförsvaret.

– Att Marco Sturm kommit in som assisterande coach med ansvar för lagets backar gynnar också Fantenberg. Sturm kan Oscars bakgrund från svenskens i Europa, kommenterade Jim Fox.

 

LÄS MER: NHL-svenskarna som kan tvingas lämna sina lag 

 

Christian Djoos lobbade pucken – med en hand

Men Fantenbergs ledningsmål räckte inte för att gästerna skulle lyckas ta poäng i Washington.

Jevgeni Kuznetsov kvitterade tre minuter senare och i mitten av den andra perioden gav Christian Djoos hemmalaget ledningen med sitt första mål för säsongen.

Det var efter ett konstigt mål.

Utifrån den förlängda mållinjen till höger sträckte Djoos fram klubban med enhandsfattning och fick en lyckad träff på en hoppande puck, som tog en udda bana och landade i kassen bakom Jonathan Quick efter det att Djoos slagit ihop klubban med Kingsforwarden Brendan Leipsic.

– Det var ett tag sedan, men det är kul att hjälpa laget vinna. Jag hade lite tur, det var inte meningen att jag skulle göra så där, men jag är glad över att pucken gick in, säger Djoos till NBC efter matchen.

https://twitter.com/NBCSCapitals/status/1095133552029716480

Washington Capitals vann med 6-4

När sedan Jakub Vrana ökade på till 5-3 innan mittenperioden var slut hade mästarna skaffat sig grepp om matchen.

Kuznetsov fastställde slutresultatet med sitt andra mål för kvällen med drygt fyra minuter kvar efter det att Austin Wagner reducerat.

Kuznetsov var matchens lirare med fyra poäng. André Burakovsky hade en assist.

Hos Los Angeles fortsätter Adrian Kempe att producera poäng. Han hade en målgivande passning i natt och har svarat för sex poäng, fyra mål och två assist, på de fyra senaste matcherna.