Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Galet avgörande – med bara 0,7 sekunder kvar

Glädje i Rangers
Foto: JOHN MUNSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Rasmus Dahlin
Foto: JEROME MIRON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Det finns bittra förluster.

Och så finns det obeskrivligt bittra förluster.

Fråga Rasmus Dahlin och de andra svenskarna i Buffalo Sabres.

Med bara 0,7 sekunder kvar avgjorde New York Rangers hemma i Madison Square Garden och allt Buffalo hade kämpat för i drygt 59 minuter gick förlorat.

– Det smärtar förstås vad som hände där i slutet, men vi får ta lärdom av det och se till att det inte upprepas. Det här är en tuff arena för bortalagen, men vi visade upp en bättre sida än senast mot Calgary (0-5), sa Rasmus Asplund till nhl.com efteråt.

Söndagens matinéföreställning på Manhattan i New York blev en tät och dramatisk historia, där lagen följdes åt mål för mål i tre perioder.

Vid ett tillfälle under den andra perioden fick publiken se fyra mål, två från vardera lagen, under loppet av 1.22 minuter.

Men när alla väntade på en avgörande förlängning slog Ryan Lindgren till, framspelad av Mika Zibanejad.

Efter en stökig situation längs kortsargen bakom Sabreskassen kom pucken ut till Zibanejad, som stod snett ute till höger framför målburen och väl medveten om att klockan tickade mot slutsignalen snabbt skickade pucken vidare till en omarkerad Lindgren. 

Han hade bara att trycka in pucken i kassen och hoppas på det bästa. 

Och visst, han hann göra målet innan perioden var slut. Med minsta möjliga marginal 

Officiellt kom segermålet efter 19.59, men tv-reprisen visade att det var mindre än en sekund  kvar när pucken försvann in över mållinjen. 

”Såg lite skakigt ut”

Rasmus Dahlin svarade för en stark insats och hade både ett mål och en assist och var +2 efter massor av istid i form av 26.58 minuter under 31 byten. 

Han utnämndes också till matchens tredje stjärna bakom Rangersduon Artemi Panarin och Ryan Lindgren.

Dahlin var inte den ende svensken i Buffalo, som utmärkte sig. 

Rasmus Asplund gav gästerna ledningen på en retur i powerplay med fyra minuter kvar av den första perioden. Det var Asplunds femte mål i höst.

Victor Olofsson, som nu gjorde comeback efter åtta missade matcher, spelade fram Dahlin till 4-3-målet efter drygt 13 minuter av den andra perioden.

Men det räckte alltså inte. 

Mika Zibanejad var som väntat tillbaka i laguppställningen efter att ha testat positivt för Covid-19 i fredags, men ett nytt test under lördagen var negativt och gjorde honom tillgänglig för spel igår.

– Vi måste agera mer resolut under slutet av matcherna, det såg lite skakigt ut under den sista perioden, kommenterade Buffalocoachen Don Granato förlusten efteråt. 

Buffalo får chansen till en snabb revansch, då man idag, måndag, tar emot Columbus Blue Jackets.