Pucken studsar till slut in i mål. Foto: VIASATPucken studsar till slut in i mål. Foto: VIASAT
Pucken studsar till slut in i mål. Foto: VIASAT
Pucken var på väg utanför, innan den studsade på isen och ändrade riktning. Foto: VIASATPucken var på väg utanför, innan den studsade på isen och ändrade riktning. Foto: VIASAT
Pucken var på väg utanför, innan den studsade på isen och ändrade riktning.  Foto: VIASAT

Galet mål – pucken ändrar riktning totalt

Publicerad

Ottawa Senators dominerade den första perioden mot Colorado Avalanche i Globen men gick till periodvila i underläge. 

I den andra perioden fick de dock utdelning - på ett totalt osannolikt sätt. 

– Jag vet inte vad jag ska kalla det, säger Viasats expert Rickard Wallin. 

I det första mötet mellan lagen i Globen så drog Ottawa Senators det längsta strået. Mark Stone avgjorde på övertid efter vackert förarbete från Erik Karlsson. 

På lördagen möttes lagen igen och Ottawa tog kommandot. Kanadensarna spelade bäst, dominerade och sköt flest skott. Men de fick ingen utdelning. 

I stället var det Colorado som tog ledningen efter ett misstag på offensiv blålinje från Erik Karlsson. 

Osannolikt mål när NHL kom till Globen

Colorado ledde när den första perioden tog slut, men i den andra kunde Ottawa replikera. Målet som gjordes var dessutom något helt i hästväg. 

De avancerade framåt i banan och Mike Hoffman fick pucken. Han hade inga alternativ och skickade pucken mot sargen. 

Hoffman fick dock sån skruv på pucken att den studsade in bakom en helt ställd Jonathan Bernier i Colorados kasse. 

Viasats expert Rickard Wallin blev helt tagen. 

– Pucken är på väg att gå en meter utanför men ställer sig på högkant. Hoffman lägger ner pucken för att den ska gå bakom målet, men den får någons studsrull... vet inte vad jag ska kalla det. 

Det målet var startskottet på Ottawas segertåg. De vann matchen med 4-3. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag