Gabriel Landeskog skulle få hem Stanley Cup-pokalen – grannen fick den

Foto: David Zalubowski / TT NYHETSBYRÅN

Gabriel Landeskog och hans Colorado Avalanche blev i dagarna Stanley Cup-mästare efter att ha slagit Tampa Bay Lightning med totalt 4-2 i matcher.

Under måndagen skulle Landeskog få Stanley Cup-pokalen levererad hem till sitt hus, men i stället hamnade den dråpligt nog på fel adress.

 – Jag sa ”vad är det som händer? Är det där Stanley Cup-pokalen?”, säger grannen Dmitri Rudenko till The Denver Channel.

Colorado Avalanche, med svenske Gabriel Landeskog i spetsen, blev Stanley Cup-mästare efter att ha besegerat Tampa Bay Lightning med totalt 4-2 i matcher. Därmed fick man lyfta den så åtråvärda pokalen som går under namnet ”Lord Stanley”.

Under måndagen skulle pokalen levereras hem till Gabriel Landeskog, men någonstans på vägen blev det fel.

De två männen som hade i uppgift att frakta pokalen till Landeskogs hem hade fel adress, och i stället hamnade den hos några av grannarna.

”Betedde sig som att han hade kommit rätt”

Det blev alltså grannarna Kit Karbler och Dmitri Rudenko som var de som fick ta emot pokalen. Något som de båda, av uppenbara skäl, inte förväntade sig.

 – Killen som levererade pokalen kom fram till dörren, hälsade på hunden, skakade våra händer och betedde sig som att han hade kommit helt rätt och som att vi verkligen skulle ha pokalen. Jag sa ”Vem är du”?, säger Kit Karbler till The Denver Channel.

Dmitri Rudenko fyller på:

 – Jag var i köket och gjorde min grej, sen ser jag bilen köra upp på uppfarten. Sen öppnas backluckan och jag ser två män som öppnar den svarta kistan. På skämt sa jag bara ”är det där Stanley Cup-pokalen”?

Och mycket riktigt så var det alltså den äkta pokalen, som av misstag hamnat fel. Men nu vet åtminstone Kit Karbler och Dmitri Rudenko att de båda bor i ett kändistätt område.

 – Någon som heter Landeskog. Vårt område heter ”Hilltop” men vi kommer kalla det ”Hockeytop” ett tag framöver, säger Karbler.

https://twitter.com/CTVIanWhite/status/1542546846236786689?s=20&t=cq8rSfgVO-OGCCEf3Ph09Q

TV: Landeskog: ”Tittat på varje final sedan 2007”