Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frun: ”Får inte vara på sjukhuset längre”

Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

NHL-spelaren Colby Cave, 25, har försatts i konstgjord koma och befinner sig i ett kritiskt tillstånd.

Nu berättar hans hustru om smärtan att inte kunna få träffa make.

”Vi får inte vara på sjukhuset längre på grund av covid-19. Vi vet inte när vi kommer få se honom igen”, skriver hon på Instagram.

Natten mot tisdagen drabbades 25-åriga Colby Cave, till vardags i Edmonton Oilers samt deras farmarlag Bakersfield Condors, av en hjärnblödning.

Cave vårdas på intensivvårdsavdelningen på Sunnybrook Hospital i Toronto där läkare natten till onsdagen genomförde en operation där man tog bort en tumör.

25-åringen är nu försatt i en konstgjord koma. 

Emily Cave: ”Fick se honom genom ett fönster”

För mindre än ett år sedan gifte sig Cave med sin fru, Emily. Hon berättar på Instagram att familjen inte längre tillåts träffa Colby Cave.

”Snälla vakna. Det är allt jag frågar just nu, 'han kommer att vakna, eller hur?' Vi behöver ett mirakel. Igår fick Colbys föräldrar och jag se honom genom ett fönster och prata med honom med hjälp av en walkie talkie. Vi får inte vara på sjukhuset längre på grund av reglerna kring covid-19. Vi vet inte när vi kommer få se honom igen,” skriver Emily Cave på Instagram.

Hon fortsätter:

”En av sjuksköterskorna har knutit fast hans vigselring kring vristen. Jag drömmer om att få röra vid dig, höra din röst, krama om din hand (tre gånger) och kyssa dig igen. Jag älskar dig så mycket och mitt hjärta har krossats i en miljon bitar utan min bästa vän vid min sida.”

Colby Cave trejdades till Edmonton

Colby Cave inledde sin NHL-karriär med Boston Bruins säsongen 2017/18 efter att ha imponerat i deras farmarlag Providence Bruins.

Han kunde dock inte ta en ordinarie plats och sattes han på waivers i slutet på förra säsongen.

Cave plockades upp av Edmonton Oilers där han spelade 33 matcher och noterades för tre poäng. 

Den här säsongen har Cave gjort 11 matcher för Oilers och en poäng. Merparten av sin tid har han dock spenderat i Oilers farmarlag Bakersfield Condors, där han gjort 23 poäng på 44 framträdanden. 

Oilers lagkapten Connor McDavid skickade en hälsning i natt:

– Det är fruktansvärt. Colby är en så stark kille – en bra Saskatchewankille. Ingen är starkare än vad han är, om någon kan ta sig ur det här så är det Colby, säger världens bäste spelare enligt Edmonton Sun.

 

https://www.instagram.com/p/B-vLlNcHK7V/