Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Friade – sedan fick de fly en tornado

Ur ”Sportklubben 2019”: Erik Granqvist lyfter fram John Klingberg i Dallas som en framtida Norris trophy-vinnare.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: TONY GUTIERREZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Dallas Stars-stjärnan John Klingberg gick ner på ett knä under hundpromenaden och friade till flickvännen Fanny Hammarstrand. 

Hon sa ja – men firandet blev inte vad han tänkt sig. 

En tornado var på väg mot deras hus och de tvingades söka skydd. 

Det var i slutet på oktober förra året som den svenska NHL-stjärna John Klingberg och hans flickvän Fanny Hammarstrand tog en promenad med hunden i Dallas. 

För Hammarstrand var det till en början som vilken runda med hunden som helst, men för Klingberg var det något annat. Med sig på rundan hade han en ring och när stunden kändes rätt gick han ner på ett knä och friade. 

Hammarstrand svarade ja och Klingberg förevigade stunden med en bild på Instagram. På bilden kramar de om varandra och ringen syns tydligt på Hammarstrands vänstra ringfinger. 

https://www.instagram.com/p/B37jCV8hPjo/

Friade – sen fick de söka skydd från en tornado

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord, men vad den bilden inte förtäljer är det drama som följde frieriet. När det nyförlovade paret återvände till sitt hem så öppnade de en flaska champagne för att fira. 

Då började sms:en trilla in. 

– Gruppchatten vi har i laget på Whatsapp bara exploderade. De skrev: ”Ni måste söka skydd, det här är inte ett skämt”, säger Klingberg till NHL Network.  

Tornadon som drog genom Dallas orsakade skador för över 14 miljarder kronor, vilket gör den till den mest kostsamma tornadon i staten Texas historia. Vindhastigheten uppmättes som mest till 230 kilometer i timmen, den rörde sig över en 25 kilometer lång sträcka och var som bredast 1200 meter. 

– Vi hade tur, för tornadon var bara fem minuter bort från vårt hus. Så vi kan skatta oss lyckliga att vi klarade oss ur den situationen väldigt bra, säger Klingberg. 

 

 

Dallas Stars-stjärnan John Klingberg vann VM-guld med Tre Kronor 2017 och 2018 och kom självklart till VM även 2019.