Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Förstod att saker var i görningen...”

Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Darryl Dyck / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Första dagen på jobbet i den nya klubbledningen blev full av möten för Daniel och Henrik Sedin i Vancouver Canucks.

– Vi kommer att vara mer delaktiga i besluten nu och det känns jättekul, säger Henrik Sedin till SportExpressen.

Tvillingarna Sedin har sedan igår fått en ny maktposition i Vancouver Canucks.

– Våra arbetsuppgifter är desamma nu i början, vilket betyder att vi kommer att fortsätta att hålla koll på farmarlaget i Abbotsford och spelarutvecklingen inom organisationen, fortsätter Henke.

Sedinarna rapporterar nu till tillförordnade general managern och klubbens tidigare stjärnforward, Stan Smyl.

– Han har tillhört klubben i fyrtio år och fanns här från första dagen när vi kom hit för tjugoett år sedan, så vi har lärt känna honom rätt bra. En otroligt trevlig person, som förstår vikten av att klubben har rätt kultur.

Hur tidigt fick du och Daniel veta att det skulle bli stora förändringar både på tränarsidan och inom klubbledningen i Canucks?

– Vi var inte med i själva processen, men vi förstod ju att saker och ting var i görningen. Sedan kom alla förändringarna ganska plötsligt i söndags och vi blev kallade till möten direkt den dagen, berättar Henke. 

Henrik Sedin om Elias Pettersson

Hur kan ni vara med och påverka vad som händer nu i Vancouver Canucks?

– Vi har haft möten med Stan Smyl och tagit upp vad vi anser är viktigt när det blir en nystart för oss alla. Det gäller att leda på rätt sätt uppifrån för att få med alla på resan vi ska göra nu. Alla måste vara på samma sida.

Vad kan ni göra för att få fart på Elias Pettersson, som haft en tung höst?

– Vi hoppas att han får en kick med den nya tränaren Bruce Boudreau. Det är inte avgörande hur många mål han eller någon annan gör utan det viktiga är att alla spelar på rätt sätt för då kommer resultaten. Det handlar om en process.

Är du förvånad över hur Elias haft så svårt att komma igång den här säsongen?

– Förvånad kan man vara när man vet vad han kan, men få klarar av att komma igång direkt när man missat en hel försäsong som han gjorde. 

Vad har ni gjort för att stötta honom?

– Vi har förstås pratat med honom och bara sagt att han ska fortsätta att jobba hårt. Vi har själva gått igenom värre saker än sånt här.

”Vi får glömma slutspelet ett tag”

Måste det till trejder framöver för att få ett lyft för laget?

– Det är för tidigt att säga. Vi får först se hur laget reagerar på att en ny coach kommit in. Jag tror den här lösningen med Bruce Boudreau blir bra, det är känslan jag har.

Det är långt upp till slutspelsstrecket, är den här säsongen körd?

– Vi får nog glömma att prata om att ta oss till slutspel för ett tag framöver. Spelarna ska inte tänka på det dygnet runt just nu, säger Henrik Sedin.

Stan Smyl framträdde under en presskonferens tillsammans med ägaren Francesco Aquilini före måndagskvällens hemmamatch mot LA Kings.

Smyl betonade då att han kommer att luta sig mycket mot tvillingarna Sedin framöver.

– Deras roller kommer att växa, helt klart. De har ett stort hjärta för klubben, är väldigt smarta och inte rädda för att säga vad de tycker, kommenterade Smyl.

Också Francesco Aquilini berömde Daniel och Henrik.

– Ja, de kommer att vara med i arbetet med att hitta en ny general manager och en eventuell nyinrättad tjänst som chef över hockeyverksamheten.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.