Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han hängs ut – undrar om det inte är signal”

Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL / IBL

LOS ANGELES. New York Rangers-tränaren David Quinn gick i torsdags ut och meddelade omvärlden att Henrik Lundqvist, 37, inte är lagets förstemålvakt längre.

Quinn berättade att den rollen nu tillhör nye ryske burväktaren Igor Shesterkin, 24.

Något som nu möts av kritik bland hockeyexperter i Nordamerika.

– Kan du inte säga det till Henrik mellan fyra ögon i stället för att gå ut och offentligt berätta det? sa förre NHL-spelaren Mike Johnson under magasinsprogrammet NHL Tonight i natt, svensk tid.

Han fick medhåll av en annan före detta spelare, som också varit general manager i NHL, Brian Lawton.

– Jag förstår inte heller vitsen med att hänga ut Henrik på det här sättet efter allt vad han gjort för Rangers. Jag tar för givet att Quinn hade meddelat sitt utspel för Hank innan han gick till media och lade korten på bordet.

En tredje expert i programmets panel, hockeyjournalisten Elliotte Friedman, trodde att utspelet hade att göra med att man försöker trejda Lundqvist.

”Undrar om det inte är en signal”

– Det är svårt att tro att Quinn går ut och öppet säger vad han gör om man inte informerat Henrik om vad tanken är Vi vet alla att Henrik har en klausul i kontraktet, som säger att Rangers inte kan trejda honom mot hans vilja. Min gissning är att man vill testa marknaden och se om någon annan klubb kan ge ett seriöst bud och då hör man med Henrik om han är intresserad av att flytta. Jag undrar om inte det här är en signal till andra lag att höra av sig om de vill ha Lundqvist, sa Friedman.

Den teorin gick inte hem hos Mike Johnson.

– Det går att ringa eller mejla de andra lagen i ligan med sådan information. Man behöver inte tala om för hela världen att killen som varit lagets förstemålvakt och nyckelspelare under så många år inte är nummer ett längre.

Henke satt reserv på nytt i natt när Rangers bortabesegrade Columbus med 3-1.

Nu vaktades kassen av Alexandar Georgiev sedan Shesterkin blivit skadad i den förra matchen.

 

LÄS MER: Jhonas Enroths nya klubb - efter SHL-ryktena

Se Sedinarnas tacktal under mäktiga tröjceremonin

NATTENS NHL-RESULTAT

Carolina–New Jersey 5–2 (2–1, 1–0, 2–1)

Carolina: Nino Niederreiter, Warren Foegele, Andrej Svetjnikov, Martin Necas, Joel Edmundson. Målvakt: Petr Mrazek 94,6 procent. New Jersey: Mirco Müller, Joey Anderson. Målvakt: Louis Domingue 83,9 procent.

Columbus–NY Rangers 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)

Columbus: Oliver Bjorkstrand (Gustav Nyquist). Målvakt: Elvis Merzlikins 92,6 procent. NY Rangers: Pavel Butjnevitj, Chris Kreider (Mika Zibanejad), Ryan Strome. Målvakt: Alexandar Georgiev 97,3 procent.

Pittsburgh–Montreal 4–1 (0–0, 3–1, 1–0)

Pittsburgh: Jason Zucker 2 (Marcus Pettersson 1), Kris Letang (Patric Hörnqvist), Zach Aston–Reese. Målvakt: Tristan Jarry 97,1 procent. Montreal: Brendan Gallagher. Målvakt: Carey Price 88,7 procent.

Winnipeg–San Jose 2–3 (0–1, 2–0, 0–2)

Winnipeg: Kyle Connor, Blake Wheeler. Målvakt: Connor Hellebuyck 91,4 procent. San Jose: Marcus Sörensen (6), Melker Karlsson (4) (Joel Kellman), Timo Meier. Målvakt: Aaron Dell 93,8 procent.