Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första fallet i NHL – hela laget isoleras

Senators-spelare i matchen mot San Jose. Det har ännu inte bekräftats vem spelaren som testat positivt i Ottawa är.Foto: D. ROSS CAMERON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

LOS ANGELES. NHL har fått sitt första coronafall.

Ottawa Senators meddelade i natt, svensk tid, att klubben har en spelare, som smittats av coronaviruset.

Senators har ännu inte namngett spelaren.

Man uppger att spelaren har visat milda tecken på sjukdomen och är isolerad.

Och att klubben bett alla lagets spelare vara i självkarantän tills vidare.

Ottawa Senators har ett flertal svenska spelare i laget.

Bland dem målvaktsduon Marcus Högberg och Filip Gustavsson samt backen Andreas Englund.

Talangerna Erik Brännström och Jonathan Davidsson tillhör också Senators, men han har inte fått spela den senaste tiden.

Målvakten Anders Nilsson har stått på skadelistan sedan den 16 december och inte varit med sedan dess.

Ottawa Senators meddelar vidare att man försöker kartlägga vilka andra personer den smittade spelaren varit i kontakt med. Och att klubbens egna läkare samarbetar med lokala hälsovårdsmyndigheter i den kanadensiska huvudstaden.

The Athletic skriver:

”Man misstänker att flera Senators-spelare är sjuka och inväntar nu testresultat för att ta reda på hur många som smittats.”

Enligt uppgifter i kanadensiska media misstänker man att spelaren kan ha smittats under lagets besök i San Jose och matchen mot Sharks den 7 mars.

Det fanns då personer som hade smittats av coronaviruset i San Jose och de lokala hälsovårdsmyndigheterna bad Sharks att inte spela fler matcher inför publik.

Men efter samråd med ligaledningen bestämde sig Sharks ändå för att genomföra matchen inför publik och det kom 16 018 åskådare den här lördagseftermiddagen för mötet med Ottawa.

Flera svenskar spelade i matcherna

San Jose genomförde tre hemmamatcher i SAP Center efter det att hälsovårdsmyndigheterna hade avrått klubben från att fortsätta spela inför publik.

I matchen mot San Jose fanns två av Senators svenskar ombytta och med på isen, nämligen målvakten Filip Gustavsson och backen Andreas Englund.

Gustavsson satt reserv för Craig Anderson, som vaktade kassen och utnämndes till banans bäste spelare efter gästernas 2-1-seger.

Hos hemmalaget Sharks var svenskarna Tim Heed, Marcus Sörensen, Melker Karlsson och Joel Kellman ombytta och spelade matchen mot Senators.

Ottawa spelade ytterligare två matcher under turnén i Kalifornien.

Man mötte Anaheim i Honda Center tisdagen den 10 mars och föll med 2-5 med Englund på isen och nu var Marcus Högberg lagets målvakt.

Nästa kväll, onsdagen den 11 mars, avslutade Senators resan i Kalifornien med att gästa LA Kings i Staples Center (2-3) och nu var Craig Anderson tillbaka i kassen med Högberg som ombytt reservmålvakt.

Andreas Englund var lagets ende svensk på isen i den matchen.

Sju spelare smittade i NBA

Basketligan NBA har haft sju spelare som smittats av coronaviruset.

Senast på tisdagskvällen kom Brooklyn Nets med ett pressmeddelande, där man uppgav att fyra av lagets spelare hade drabbats av covid-19.

Klubben namngav inte spelarna, men stjärnan Kevin Durant gick en stund senare ut via sajten The Athletic och berättade att han var en av de smittade och att han nu befinner sig i självisolering.