Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Försökte psyka mig – fick lite arga blickar"

Fredrik Claesson och Erik Karlsson. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Fredrik Claesson och Gabriel Landeskog. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ottawa vann efter förlängning. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Noll poäng på 14 matcher.

Då smällde Fredrik Claesson till med ett drömmål inför familj och vänner i Stockholm. och firade med en beprövad målgest.

I kväll hoppas han få göra den igen. 

– Den var från Globen när jag spelade i Djurgården förut. Förhoppningsvis får jag göra den igen. 

Den 20 september 2011 sköt Fredrik Claesson 3-1 till Djurgården i ett fullsatt möte med AIK i Globen. Ett mål han då firade genom att sträcka båda armarna till skyn. 

Sex år senare återvände han till Globen med sitt Ottawa Senators och blev direkt målskytt redan i den första perioden - och firade med samma målgest.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

När lagen i kväll möts i det andra av två möten på lika många dagar så hoppas han få damma av den igen - och fira inför ett slutsålt Globen.

– Förhoppningsvis får jag göra den (målgesten) igen.

Målet som betydde 1-1 kom bara 20 sekunder efter Colorado Avalanches ledningsmål, och var ett rejält slagskott i krysset.

– Jag har en riktigt bra bössa så jag ville använda den, säger han om målet och menar att det var hans snyggaste i karriären. 

Hyllas av Erik Karlsson efter målet

Tillsammans med Erik Karlsson spelade Claesson en nyckelroll i Ottawas seger i går kväll som tillskrevs 4-3 efter förlängning. 

Efter matchen hyllades också Claesson av sin backkollega:

– Jag tycker att "Klasse" är någon som flugit under radarn i Sverige men har etablerat sig bra i vår trupp sedan förra året. Kanske inte får allt för mycket uppmärksamhet, och även om han har bra bössa så händer det inte lika ofta som vi vill. Men det är förhoppningsvis en spelare som jag får spela med även längre fram i karriären, säger Karlsson.

Pikades av barndomskompisen Landeskog

Fredrik Claesson och Gabriel Landeskog är barndomskompisar men ställdes i går mot varandra i Globen, där Landeskog började psyka Claesson redan på uppvärmningen genom att skjuta puckar mot honom.

– Han försökte psyka mig lite, men nej det var inget allvarligt. Jag fick lite arga blickar under matchen och det fick Erik med, men det är så det är. 

Även efter matchen fortsatte Landeskog med några skämtsamma gliringar.

– Han hängde förra året mot också, men jag får ta honom i morgon (läs: idag). Sen ska jag hänga ett par mål själv också, säger Landeskog.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!