Fredrik Claesson och Erik Karlsson. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅNFredrik Claesson och Erik Karlsson. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Fredrik Claesson och Erik Karlsson. Foto: OLLE WANDE / BILDBYRÅN
Fredrik Claesson och Gabriel Landeskog. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅNFredrik Claesson och Gabriel Landeskog. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fredrik Claesson och Gabriel Landeskog. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ottawa vann efter förlängning. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅNOttawa vann efter förlängning. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ottawa vann efter förlängning. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

"Försökte psyka mig – fick lite arga blickar"

Publicerad

Noll poäng på 14 matcher.

Då smällde Fredrik Claesson till med ett drömmål inför familj och vänner i Stockholm. och firade med en beprövad målgest.

I kväll hoppas han få göra den igen. 

– Den var från Globen när jag spelade i Djurgården förut. Förhoppningsvis får jag göra den igen. 

Den 20 september 2011 sköt Fredrik Claesson 3-1 till Djurgården i ett fullsatt möte med AIK i Globen. Ett mål han då firade genom att sträcka båda armarna till skyn. 

Sex år senare återvände han till Globen med sitt Ottawa Senators och blev direkt målskytt redan i den första perioden - och firade med samma målgest.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

När lagen i kväll möts i det andra av två möten på lika många dagar så hoppas han få damma av den igen - och fira inför ett slutsålt Globen.

– Förhoppningsvis får jag göra den (målgesten) igen.

Målet som betydde 1-1 kom bara 20 sekunder efter Colorado Avalanches ledningsmål, och var ett rejält slagskott i krysset.

– Jag har en riktigt bra bössa så jag ville använda den, säger han om målet och menar att det var hans snyggaste i karriären. 

Hyllas av Erik Karlsson efter målet

Tillsammans med Erik Karlsson spelade Claesson en nyckelroll i Ottawas seger i går kväll som tillskrevs 4-3 efter förlängning. 

Efter matchen hyllades också Claesson av sin backkollega:

– Jag tycker att "Klasse" är någon som flugit under radarn i Sverige men har etablerat sig bra i vår trupp sedan förra året. Kanske inte får allt för mycket uppmärksamhet, och även om han har bra bössa så händer det inte lika ofta som vi vill. Men det är förhoppningsvis en spelare som jag får spela med även längre fram i karriären, säger Karlsson.

Pikades av barndomskompisen Landeskog

Fredrik Claesson och Gabriel Landeskog är barndomskompisar men ställdes i går mot varandra i Globen, där Landeskog började psyka Claesson redan på uppvärmningen genom att skjuta puckar mot honom.

– Han försökte psyka mig lite, men nej det var inget allvarligt. Jag fick lite arga blickar under matchen och det fick Erik med, men det är så det är. 

Även efter matchen fortsatte Landeskog med några skämtsamma gliringar.

– Han hängde förra året mot också, men jag får ta honom i morgon (läs: idag). Sen ska jag hänga ett par mål själv också, säger Landeskog.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag