Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Forsbergs show – liknas vid Ovetjkin

Forsberg jublar efter sitt tredje mål
Foto: MARK HUMPHREY / AP TT NYHETSBYRÅN
Filip Forsberg stod för fyra mål
Foto: MARK HUMPHREY / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Det var nattens stora svenskunderhållning i NHL.

”The Filip Forsberg Show”.

Med fyra mål sänkte Nashvilles 27-årige vänsterforward i stort sett ensam Columbus Blue Jackets.

Det blev 6-0 till slut och Filip gjorde inte bara fyra mål för första gången i en NHL-match, han nådde också milstolpen 400 poäng.

– Klart att det är roligt och speciellt att det kom en sådan här kväll, säger Filip till SportExpressen om milstolpen.

Han noterade sitt sjunde hattrick under NHL-karriären och tangerade därmed Eric Nystroms och Rocco Grimaldis klubbrekord.

– Hela vår kedja spelade fantastiskt bra ikväll och skapade massor av chanser, sa Filip i en tv-intervju med Bally Sports på isen direkt efter slutsignalen.

Han nämnde kedjekamraterna Mikael Granlund och Matt Duchene och tackade speciellt ”Granny”, som stod för framspelningarna till Forsbergs samtliga fullträffar.

– Han är en otrolig spelare och då menar jag överhuvudtaget. Det var fenomenala passningar, jag hade bara att skicka pucken vidare in i kassen, sa Filip.

Han visade sin uppskattning gentemot finländaren genom att peka i Granlunds riktning efter varje mål den här kvällen i Bridgestone Arena.

Fin kväll för hela kedjan

Filip Forsbergs fyra mål kom till så här:

 1-0 gjorde han efter knappt fem minuter sedan Duchene och Granlund checkat fast motståndarna djupt nere i anfallszonen och serverat Filip pucken. Hans handledsskott ur snäv vinkel smet in över axeln på Elvis Merzlikins..

3-0 satt i plockkrysset sedan Forsberg fått fritt fram i skottsektorn att direktskjuta sedan Granlund hittat honom med en backhandpassning från utkanten av den högra tekningscirkeln.

4-0 tryckte Filip in på en bakom-ryggen-passning från Granlund, som stångades med Columbusbacken Zach Werenski framför kassen, när knappt fem minuter återstod av mittenperioden.

5-0 fick Forsberg in över mållinjen med en backhand på andra försöket efter en retur på sitt första skott. Än en gång stod Mikael Granlund för framspelningen.

Kedjan med Forsberg, Granlund och Duchene fick ihop 10 poäng i nattens match.

Forsberg: 4 mål.

Granlund: 4 assist.

Duchene: 2 assist.

Samtliga tre var +3.

Liknas vid Ovetjkin

Filips målshow var en av de stora snackisarna i nattens NHL-omgång och han hyllades av tv-experterna.

– Forsberg har den där förmågan att ändra utgången av en match genom att göra olika typer av mål, precis som Alexander Ovetjkin. Filips framfart ikväll var imponerande, han visade att han är en stor målskytt i den här ligan, sa förre NHL-målvakten Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.

Filip missade tio matcher tidigare under november på grund av en skada, men har efter sin comeback visat att han är en nyckelspelare i Predators.

Det har blivit 8 poäng, 6 mål och 2 assist, på de senaste fyra matcherna.

Han har nu gjort 15 poäng, 10 mål och 5 assist, på 13 spelade matcher den här säsongen.

Det tog honom 510 matcher att nå 400 poäng i form av 188 mål och 212 assist.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.