Forsberg under Colorados storhetstid. Foto: Brian KelsenForsberg under Colorados storhetstid. Foto: Brian Kelsen
Forsberg under Colorados storhetstid. Foto: Brian Kelsen
Joe Sakic under matchen mot Detroit. Foto: David ZalubowskiJoe Sakic under matchen mot Detroit. Foto: David Zalubowski
Joe Sakic under matchen mot Detroit. Foto: David Zalubowski
Foto: Joel Marklund / BildbyrånFoto: Joel Marklund / Bildbyrån
 Foto: Joel Marklund / Bildbyrån

Forsberg skapade nostalgi i publikfest

Publicerad

LOS ANGELES. Det kom 43 319 åskådare för att se Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Tomas Holmström och de andra gamla hjältarna i Colorado och Detroit göra upp i Denver i natt, svensk tid.

Och det var Foppa som visade Colorado vägen till en 5-2-seger.

På gammalt känt manér spelade han fram Valerij Kamenskij till 1-0-målet efter drygt fem minuter i veteranmatchen på Coors Field.

– Det var bra att få spela mot dem utan att försöka döda dem, säger Peter Forsberg till NHL.com.

Målet var frukten av ett samarbete mellan alla tre spelarna i den gamla superkedjan, där Claude Lemieux såg till att Foppa fick pucken djupt nere i anfallszonen och kunde ta sig runt motståndarkassen och sedan hittade han Kamenskij vid den första stolpen.

Precis som på den gamla goda tiden under andra halvan av 90-talet.

Som väntat var det en vänskaplig tillställning med massor av före detta stjärnor på isen.

Bara att se Joe Sakic och Steve Yzerman ta den första tekningen var lite extra, då de båda numera är general managers för var sitt NHL-lag.

Sakic i Avalanche och Yzerman i Tampa Bay.

Sakic förnekar trejdsnack

Media var snabba att spekulera i om de diskuterade någon trejd inför deadline på måndag, typ Jonathan Druin som tillhör Tampa Bay men står i vänteläge efter att ha krävt en flytt.

- Nej, inga trejder diskuterades på isen mellan mig och Stevie, svarade Sakic med ett leende.

Leenden var det gott om mellan dessa två lag, som var bittra rivaler under 90-talet och slogs i parti och minut.

Men det blev lite hockey också även om tempot var makligt.

Nicklas Lidström såg ut att röra sig bättre än de flesta, men så är det inte så många år sedan han lade av och han håller i gång på is hemma i Västerås som assisterande coach till yngste sonens hockeylag.

Revansch för Zetterberg?

Tomas Holmström tilldömdes en straff med 14 minuter kvar av den sista perioden, men lyckades inte överlista Coloradomålvakten Craig Billington med sin dragning och backhandskott.

Brendan Shanahan reducerade visserligen till 4-2, men närmare kom inte Red Wings.

Stephane Yelle fastställde slutresultatet senare i perioden.

I dag, lördag, möts dagens upplagor av Colorado och Detroit på Coors Field i en uthusmatch, som tillhör NHL:s Stadium Series.

Kanske kan Henrik Zetterberg och kompani ta revansch då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag