Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg om straffen: ”Satt fint, minst sagt”

Foto: USA TODAY NETWORK / JEROME MIRON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: GARY A. VASQUEZ / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Det var en straff, som fick tv-kommentatorerna att skrika högt.

Filip Forsberg, 26, drog Dallasmålvakten Jake Oettinger sönder och samman och skickade upp pucken under nättaket med en hård backhand.

– Ja, den satt fint, minst sagt. En gammal klassisk backhand, har gjort några liknande tror jag, säger Filip till SportExpressen efter nattens 4-3-seger.

Nashville är i desperat behov av poäng och kom till nedsläpp i American Airline Center i Dallas med tre raka förluster i bagaget.

Och det började bra, man skaffade sig en 3-0-ledning i matchen efter mål av Mikael Granlund, Calle Järnkrok och Eeli Tolvanen efter två perioders spel.

Filip Forsberg assisterade till två av fullträffarna.

Men Stars tog sig tillbaka in i matchen och lyckades kvittera med en knapp minut kvar.

– De tryckte på hårt i den tredje perioden när vi kanske försökte bevaka vår ledning lite för hårt. Men Pekka (Rinne) svarade för några kanonräddningar i kassen och var lysande under straffläggningen, säger Filip.

Avgjordes på straffar

Forsberg lade Predators första straff och utjämnade till 1-1 sedan Dallasforwarden Jason Robertson gett hemmalaget ledningen.

Filip kom med fart mot Dallaskassen, höll inne med vad alla trodde skulle bli ett skott och sköt sedan ett backhandskott som borrade sig in under nättaket bakom Jake Oettinger.

– Åh, herregud vilket skott. Det där är ju otagbart, skrek tv-kommentatorn Willy Daunic i NBC Sports Tennessees sändning av matchen.

De tre följande straffskyttarna missade, så Nashvilles lagkapten och backstjärna Roman Josi hade avgörandet i sina händer.

Han gjorde inget misstag och bärgade extrapoängen.

– Jag hade föredragit att vi inte hade gett Dallas någon poäng, men är glad att det ändå slutade så här, sa Filip i en tv-intervju efter slutsignalen.

Hoppas att Predators kan klättra

Nashville har haft en tung start på säsongen och behöver plocka massor av poäng de kommande veckorna för att få kontakt med slutspelslagen.

Men Filip Forsberg säger till SportExpressen att det inte är kört.

– Vi har absolut kapacitet för att klättra i tabellen. Nu gäller det att försöka vinna matcher under denna roadtrip vi är ute på till att börja med.

Efter nattens match i Dallas återstår sju matcher på resande fot under de kommande två veckorna för Forsberg och kompani.

Nästa stopp är i Raleigh, North Carolina, där man tar sig an Hurricanes i två matcher på tisdag och torsdag.

Sedan går turnén vidare till Florida och dubbelmöten med Tampa Bay och Panthers innan man avslutar med ännu ett besök i Dallas den 21 mars.

Filip Forsberg toppar Nashvilles interna poängliga på 26 poäng, 10 mål och 16 assist, efter 25 spelade matcher.

Han har gjort 7 poäng i form av 1 mål och 6 assist på de senaste tre matcherna.