Foto: Mark Humphrey
 Foto: Mark Humphrey

Forsberg nådde 20 mål: "Rolig notering"

Publicerad

LOS ANGELES. Filip Forsberg, 21, har gjort det igen.

Nått den första drömgränsen under en säsong för en målskytt i NHL – 20 fullträffar.

Och nu har han en bra chans att slå sitt personliga rekord från fjolårets rookiesäsong i Nashville, då han gjorde 26 mål.

- Det är klart att det är en rolig notering, speciellt i en sådan här tajt match, säger Filip.

Han var en av banans bästa spelare i natt, svensk tid, när Predators besegrade Boston med 2-0.

Filip spelade fram till Craig Smiths 1-0-mål och gjorde själv 2-0 på en retur sedan Mattias Ekholm skjutit.

Det betyder att Forsberg gjort 9 poäng, 6 mål och 3 assist, på de sex senaste matcherna och sedan nyår är han den vassa forward han var under fjolårssäongen.

- Det har fungerat bra på slutet, säger han om alla poängen som kommit.

"En riktigt skön seger för oss"

Han ligger tvåa i Predators interna poängliga på 39 poäng efter 58 matcher. Backen Roman Josi toppar på 42 poäng.

Under sin rookiesäsong 2014-15 gjorde Forsberg 63 poäng, 26 mål och 37 assist, på 82 matcher.

I natt utnämndes Filip till matchens andra stjärna efter målvakten Pekka Rinne, som räddade 29 skott och höll nollan.

- En riktigt skön seger för oss, säger Forsberg, som bildat kedja med Mike Ribeiro och Craig Smith under den senaste tiden.

I nattens match var den trion lagets bästa och låg bakom båda målen och segern.

Nashville ligger ovan slutspelsstrecket på den första av de två wildcardplatserna i Western conference, men det är en tuff kamp kring strecket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag