Filip Forsberg och P.K. Subban. Foto: SANFORD MYERS / AP TT NYHETSBYRÅNFilip Forsberg och P.K. Subban. Foto: SANFORD MYERS / AP TT NYHETSBYRÅN
Filip Forsberg och P.K. Subban. Foto: SANFORD MYERS / AP TT NYHETSBYRÅN
Forsberg blev hjälte i förlängning. Foto: SANFORD MYERS / AP TT NYHETSBYRÅNForsberg blev hjälte i förlängning. Foto: SANFORD MYERS / AP TT NYHETSBYRÅN
Forsberg blev hjälte i förlängning. Foto: SANFORD MYERS / AP TT NYHETSBYRÅN

Forsberg hjälte i mäktig vändning

Publicerad

LOS ANGELES. Nashville hämtade upp ett 0-3-underläge hemma mot St. Louis och vann med 4-3 i natt, svensk tid.

Stor matchhjälte blev Filip Forsberg, 23, som avgjorde tillställningen med ett straffmål en dryg minut in i förlängningen.

– Vi var riktigt dåliga under de första två perioderna, men bjöd sedan på en fantastisk tredje period, sa Filip till nhl.com efteråt.

Calle Järnkrok var den som satte fart på hemmalaget med sin reducering till 1-3 i mitten av den tredje perioden.

Sedan såg Austin Watson till att Nashville kom ikapp med två mål inom loppet av 73 sekunder.

– Järnkroks fullträff var enormt viktigt för oss och sedan gjorde Watson två otroliga mål. Plötsligt vara vi tillbaka i matchen, kommenterade Forsberg upphämtningen.

Matchen gick till förlängning och där åkte sig Filip Forsberg sig till ett friläge innan han blev omkulldragen av Bluesforwarden Jaden Schwartz.

Filip föll alldeles framför Carter Hutton i motståndarkassen och kunde inte få till någon avslutning.

”Ställde till det för oss”

Domaren gjorde direkt tecknet för straffslag och där var Forsberg säkerheten själv.

Fullträffen var hans fjärde matchavgörande mål i en förlängning under NHL-karriären.

Han har nu gjort 17 mål och 39 poäng på 41 matcher i Predators i vinter.

– Vi ställde till det för oss mot ett mycket bra lag. Nu vet vi vad som händer när vi inte presterar och vi vet också hur bra vi kan vara när vi ger allt, summerade Filip.

Mattias Ekholm hade assist till Järnkroks fullträff.

Hos St. Louis svarade Alexander Steen för ett mål och en assist.

Patrik Berglund antecknades för en målgivande passning.

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag