Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Forsberg historisk – efter drömmålet

Filip Forsberg gjorde 1–0 mot Carolina i Stanley Cup.
Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES GUILLORY-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / JAMES GUILLORY-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA

LOS ANGELES. JOFA-kedjan med Ryan Johansen, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson var tillbaka tillsammans för första gången på några veckor.

Och det börja så bra, Filip gav Nashville ledningen med 1-0 efter att ha lekt dödspilot framför Carolinakassen.

Minst lika uppmärksammat blev svenskens väldiga mustasch när han firade fullträffen efteråt genom att slå i plexiglaset bakom kassen och vända sig upp mot läktaren.

– Forsberg fortsätter låta den där spektakulära mustaschen växa, utbrast förre Nashvillemålvakten Chris Mason, som är expertkommentator i tv när Predators spelar.

Men Hurricanes kom tillbaka och vann premiären hemma i den här åttondelsfinalen med 5-2.

Predators slutade på fjärdeplats i NHL:s Central division och får ta sig an topplaget Carolina i första omgången av Stanley Cup.

En tuff uppgift, vilket nattens första möte visade.

Filip Forsbergs attackerade motståndarkassen och hemmalagets rookiemålvakt Alex Nedeljkovic efter 12.14 minuter efter att första ha trängt sig fram mellan Jordan Staal och Andrej Svechnikov och sedan kastat sig raklång för att stöta in pucken.

Med fullträffen satte Forsberg, 26, två klubbrekord, han är den förste i Nashville att göra 27 mål i NHL-slutspelet och den förste att nå milstolpen 50 poäng i Stanley Cup genom åren.

Framspelningen till målet kom från Johansen, men glädjen blev kortvarig. Hurricanes kvitterade genom finländaren Teuvo Teravainen knappt två minuter senare.

Lagens följdes åt till 2-2 efter två perioders spel, men med tre raka fullträffar i den sista perioden säkrade Carolina segern i premiären.

Jordan Staal tvåmålsskytt

Det var livat på läktarna i PNC Arena för första gången i vinter, då man nu fick släppa in 12 000 åskådare.

Hemmaspelarna tackade för stödet genom att ställa sig i en ring runt mittcirkeln efter slutsignalen och bjuda på den uppmärksammande ”The Storm Surge” till publikens stora jubel.

Lagkaptenen Jordan Staal var tvåmålsskytt och utnämndes till banans bäste spelare.

Carolina har fördelen av hemmaplan också i det andra mötet, som äger rum nattens till torsdag, svensk tid.

Viktor Arvidsson, 28, missade de sista fem omgångarna av grundserien på grund av en skada och gjorde nu sin första match i Nashvilletröjan sedan den 27 april.

Hos Carolina bildade lagets ende svensk, forwarden Jesper Fast, kedja ihop med Jordan Staal och Warren Foegele.