Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Forsberg historisk: Blir först någonsin

Foto: USA TODAY NETWORK / HARRISON BARDEN-USA TODAY SPORTS SIPA USA

LOS ANGELES. Filip Forsberg, 27, skrev klubbhistoria i Nashville Predators i natt, svensk tid.

Han blev den förste spelaren att nå milstolpen 30 mål under en säsong tre gånger.

– Filip fortsätter att imponera. Han utnyttjar sin storlek, har fina händer och ett fantastiskt skott, vilket vi ser kväll efter kväll, berömde coachen John Hynes efter nattens 5-2-seger borta över Minnesota Wild.

Filip Forsbergs 30:e mål i vinter kom på en styrning efter ett skott av Dante Fabbro drygt åtta minuter in i den första perioden och gav Nashville ledningen med 1-0.

Forsberg ordnade sedan 5-2 i tom kasse med två minuter kvar och har nu gjort 8 poäng, 4 mål och 4 assist, på de tre senaste omgångarna.

Totalt är han den här säsongen uppe i 54 poäng, 31 mål och 23 assist, på 46 matcher. Det ger ett poängsnitt på 1.17 per match.

Filip Forsberg nådde milstolpen

Det här är tredje gången på sina åtta säsonger i Nashville som Forsberg når milstolpen 30 mål. Ingen annan spelare i klubbens historia har lyckats med den bedriften.

Viktor Arvidsson nådde 30 mål under två av sina säsonger i Predators.

– Forsberg är en extremt talangfull spelare, som i vinter utnyttjar alla verktyg han har i lådan och det ger resultat. Han kommer till jobbet varje dag och gör allt han kan för laget, vilket gör honom så värdefull för oss, kommenterade Hynes under sin presskonferens efter nattens vinst.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.