Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Forsberg bakom den första segern

Publicerad

LOS ANGELES. Fjolårsfinalisterna Nashville Predators kom till nattens hemmapremiär mot Philadelphia med två bortaförluster i bagaget.

Men nu klev Filip Forsberg, 23, fram och ledde laget till en dramatisk 6-5-seger med två mål och en assist.

- En riktigt skön seger och självklart tackar man inte nej till lite utdelning, säger han efter att ha blivit utnämnd till banans bäste spelare.

Men trots en 3-0-ledning efter halva matchen höll det på att sluta illa för Forsberg och kompani.

Philadelphia stormade tillbaka med fem raka mål och hade skaffat sig en 5-3-ledning med drygt 13 minuter kvar av den tredje perioden.

Då klev Filip Forsberg in i handlingen.

x Han reducerade till 4-5 med ett skott upp i krysset i full fart ur snäv vinkel från högra cirkeln.

x Sedan spelade Filip fram Scott Hartnell till 5-5 i power play efter 18.43 minuter.

x Segermålet skickade Forsberg upp i nättaket ur nästan ingen vinkel alls i power play med bara 36 sekunder kvar.

Forsberg blev matchens lirare

Han utnämndes till matchens lirare och har nu gjort tre mål och fyra poäng på de inledande tre seriematcherna.

Men han förnekar att oron hade börjat sprida sig i laget efter de två förlusterna mot Boston och Pittsburgh.

- Nej, absolut inte. Vi har varit för dåliga under de första två matcherna, så vi har bara försökt hitta tillbaka till vårt spel och det var stundtals bättre idag, säger Filip.

Mattias Ekholm antecknades för två assist medan Pontus Åberg hade en målgivande passning.

Hos Philadelphia gjort kanadensiske talangen Nolan Patrick, som gick som nummer två i årets draft, sitt första NHL-mål när han reducerade till 2-3 i mitten av den andra perioden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag