Filip Forsberg. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFilip Forsberg. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Filip Forsberg. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Nashville besegrade Pittsvurgh med 5-4. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USANashville besegrade Pittsvurgh med 5-4. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Nashville besegrade Pittsvurgh med 5-4. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA

Forsberg avgjorde när Predators vann

Publicerad

LOS ANGELES. Kyle Turris svarade för en drömdebut i Nashville med ett mål och en assist när man i natt, svensk tid, besegrade regerande mästarna Pittsburgh med 5-4.

– Jag stortrivs redan med de här killarna. Det här kan bli hur kul som helst, sa Turris i en tv-intervju med NHL Network direkt efter slutsignalen.

Men det var en svensk som stod för segermålet.

Filip Forsberg satte dit den avgörande straffen och hade också två assist.

Kyle Turris kom till Nashville från Ottawa tidigare i veckan i den uppmärksammade stortrejden, där tre klubbar var inblandade. Colorado var det tredje laget.

Turris fick vänta några dagar på sin debut i Predators beroende på ansökan om ett arbetstillstånd i USA, men i natt var det grönt ljus för honom.

Han visade direkt att han blir en stor tillgång för Nashville, som hela hösten har behövt en ersättare för andrecentern Mike Fisher som avslutade sin karriär i somras.

Tungt för Sidney Crosby

Filip var inte den ende svensken, som hade del i vinsten.

Calle Järnkrok svarade för 4-3-målet tidigt i den tredje perioden och har varit målskytt i de två senaste matcherna. Han har också haft två målgivande passningar under de senaste tre matcherna.

Hos Pittsburgh har lagkaptenen Sidney Crosby det tungt med målskyttet just nu.

Han har spelat elva matcher utan att göra något mål. Det har bara blivit tre assist och stjärncentern är -9 under de elva senaste matcherna.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik

 

Men under straffläggningen i natt visade Crosby sin klass när han grundlurade Pekka Rinne och gjorde mål.

Nu räckte det inte, då Nashville förutom Filip Forsberg också hade Sverige-bekantingen Kevin Fiala som målskytt när avgörandets stund var inne.

Nattens seger var Nashvilles fjärde i rad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag