Foto: Paul Sancya
 Foto: Paul Sancya

Förre stjärnan hyllar svenske NHL-rookien

Publicerad

LOS ANGELES. Ännu en ung svensk rookie har gjort sitt första NHL-mål.

Adam Almquist spräckte nollan i sin andra match i Detroit när han gav hemmalaget ledningen med 2-0 över Dallas i natt.

Nu räckte det inte till seger, Red Wings föll i förlängningen när Rich Peverly skickade in 4-3 med bara 19 sekunder kvar.

Almquist fick mycket beröm för sin insats i Detroitförsvaret sedan han blev uppkallad från farmarlaget Grand Rapids Griffins i AHL tidigare i veckan.

- Adam Almquist är en bra passningsspelare och har förmågan att följa med upp i anfallen. Han tillför energi till laget och visade förra säsongen i Grand Rapids när man vann Calder Cup att han har stor kapacitet, berömde förre Detroitmålvakten Chris Osgood, som numera är expertkommentar i tv.

Sena mål avgjorde

Det var de sena målen som sänkte Detroit den här gången.

Man ledde med 2-0 och var på väg mot andra paus när Shawn Horcoff reducerade med bara 21 sekunder kvar.

När sedan Jamie Benn kvitterade i början av den andra perioden var det match igen, men ett shownummer av Pavel Datsjuk efter 11:34 gav Red Wings ledningen igen.

Det höll till det återstod en dryg minut av den tredje perioden, då Cody Eakin kvitterade.

Sedan kom förlängningen och det sena segermålet för Dallas.

Tre assist av Zäta

Henrik Zetterberg var Detroits bäste spelare med tre assist.

Zäta har nu producerat 18 poäng, 8 mål och 10 assist, på 17 matcher i höst. Lika många poäng har Datsjuk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag