Foto: GARY TRAMONTINA / AP TT / NTB SCANPIXFoto: GARY TRAMONTINA / AP TT / NTB SCANPIX
 Foto: GARY TRAMONTINA / AP TT / NTB SCANPIX

Lever som hemlös – efter NHL-karriären

Publicerad
Uppdaterad

Som aktiv gjorde Stephen Peat 130 matcher i NHL och var med i vad som kallats "ligans mest brutala slagsmål".

I dag lider han av hjärnskadan CTE - och lever som hemlös.

– Han blir frustrerad, upprörd och säger att han ska begå självmord, säger Stephens Peats pappa Walter till CBC

Stephen Peat gjorde 130 NHL-matcher för Washington Capitals i början av 00-talet. På isen var Peat en tuff spelare som ofta hamnade i slagsmål med motståndarna. 

Hans liv fungerade så länge han spelade hockey - men när Peat la skridskorna på hyllan började det gå utför.

Walter Peat berättar att Stephen koncentrationsförmåga försämrades drastiskt efter karriärens slut. Bristen på fokus fick ödesdigra konsekvenser när Stephen Peat glömde en blåslampa på när han fick ett telefonsamtal, och familjens hus brann ner. 

Stephen Peat dömdes till ett års villkorlig dom, men bröt mot den villkorliga domen vid flera tillfällen och fick sitta av tiden i fängelse.

Förre NHL-stjärnan lever som hemlös

I dag har Stephen Peat besökförbud gentemot sin pappa efter att situationer emellan dem blivit våldsamma.

– Relationen med min son är förstörd. Jag älskar honom fortfarande, och jag är övertygad om att han älskar mig, men jag måste se till mig själv också, säger Walter Peat.

 

LÄS MER: Förre NHL-backens förfall - drack 60 öl och kraschade äktenskapet

 

Walter Peat berättar för CBC att Stephen lever som hemlös, och att han fruktar för sin sons liv. Samtidigt riktar han kritik mot NHL för att de inte ser till spelarnas hälsa.

– Man ligger vaken och tänker att det är i morgon det kommer att hända, säger Walter Peat.

– Spelaren är ju anställd av dem. Då tror man att de ska ställa upp och fråga: 'vad behöver du?', fortsätter han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag