Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förre Mora-tränaren tar över NHL-laget

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: RONNY JOHANNESSON / KVP

Chicago sparkar tränarikonen Joel Quenneville och assisterande tränaren Ulf Samuelsson.

Ersättaren?

Svenskbekantingen Jeremy Colliton, 33, som tog Mora till SHL och nu blir NHL:s yngste tränare.

Chicago Blackhawks ligger för närvarande på tionde plats i Western Conference efter en halvtrög start på säsongen.

Nu agerar klubben.

Huvudtränaren Joel Quenneville – som varit i klubben i tio (!) säsonger och tagit laget till tre Stanley Cup-titlar – får sparken. Även Ulf Samuelsson, assisterande tränare, tvingas lämna.

– Som våra fans har sett de senaste åren så har vi inte varit rädda för att ta svåra och tuffa beslut. Det här var ett sådant svårt beslut, som det ska vara. Med Joel som tränare har vi varit med om en fantastisk hockeyera, säger ordföranden  Rocky Wirtz.

– Vi vill också tacka Kevin och Ulf för deras insatser för klubben och önska dem all lycka i framtiden, säger general manager Stan Bowman. 

Mora-tränaren tar över NHL-laget

Ersättaren blir nu – med NHL-ögon sett – doldisen Jeremy Colliton. Med sina 33 år blir kanadensaren den yngsta tränaren i hela NHL. Med sig får han Barry Smith som assisterande tränare. 

Med svenska ögon sett är Colliton desto mer bekant, efter sina fyra säsonger i Mora. Framför allt tog Colliton laget till SHL säsongen 2016-17. 

Ulf Samuelsson har varit assisterande tränare i NHL-lagen Phoenix Coyotes, New York Rangers och Chicago Blackhawks. Han tränade också Modo Hockey under två säsonger i SHL 2011-13.

Som spelare gjorde Jeremy Colliton 46 matcher för Rögle i SHL och producerade då 21 poäng. De senaste två säsongerna, efter att han lämnade tränaruppdraget i Mora, har Colliton tränat Rockford Icehogs. 

https://twitter.com/NHLBlackhawks/status/1059808932833697792

 

https://twitter.com/Mora_IK/status/1059813862118166528