Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

Förnedrades senast – nu helt överlägsna

Publicerad

LOS ANGELES. Håll Sidney Crosby, Jevgenij Malkin och Phil Kessel borta från poängprotokollet och du har en chans att besegra Pittsburgh Penguins.

Det var precis vad Philadelphia Flyers gjorde i natt, svensk tid.

Och lämnade Pittsburgh med en skrällseger, 5-1, i det andra mötet mellan lagen i den här slutspelsserien.

- Det finns inga ursäkter. Vi måste spela bättre och ha effektivare avslutningar, sa Crosby när han träffade media i omklädningsrummet efteråt.

Crosby svarade för ett hattrick i premiären mot Philadelphia i onsdags, som Penguins vann med 7-0, men kammade noll i nattens match.

Han hade ett friläge vid ställningen 2-0 till Flyers, men lyckades inte överlista Brian Elliott.

Det här var första gången Crosby lämnade isen utan att göra poäng mot Philadelphia i vinter.

Pittsburgh enda mål stod Patric Hörnqvist för när han reducerade till 1-4 efter drygt fem minuter av den tredje perioden.

Utbytt senast - nu räddade han 34 skott

Hörnqvist rundade Flyersbacken Brandon Manning och sköt ett handledsskott i fart från den högra tekningscirkeln, som smet in i närmaste krysset bakom Elliott.

Med nattens seger tog Philadephia över fördelen av hemmaplan i matchserien och det var en nöjd lagkapten, Claude Giroux, som kommenterade matchen efteråt.

- Det finns inga hemligheter när man möter ett sådant bra lag som Pittsburgh. Det gäller att utnyttja de chanser du skapar och det gjorde vi i kväll, sa Giroux.

 

LÄS MER: Stanley Cup 2018 – så spelas slutspelet i NHL. 

 

Elliott, som blev utbytt senast, storspelade i natt och räddade 34 skott.

Men matchens lirare var Sean Couturier, som gjorde ett mål och assisterade till ytterligare två.

Oskar Lindblom spelade bara 10.13 minuter och Robert Hägg var inte ombytt på nytt hos Flyers.

Den här slutspelsserien, som står 1-1, flyttar nu till Philadelphia för de kommande två matcherna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag