Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Formstark Nylander slog till med nytt mål

Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. William Nylander, 25, fortsätter att göra poäng i Toronto.

I natt, svensk tid, visade han vägen med sitt 1-0-mål och en assist när Maple Leafs besegrade Columbus med 5-4.

Matchen var knappt fem minuter gammal när ”Nyllet” fick en crosspassning från Auston Matthews och skickade iväg ett handledsskott från den högra tekningscirkeln som gled in vid den bortre stolpen bakom Columbusmålvakten Elvis Merzlikins.

William Nylander har gjort 9 poäng, 4 mål och 5 assist, på de senaste sex matcherna och slåss i toppen av Maple Leafs interna poängliga, som toppas av Matthews och John Tavares.

Toronto saknar anfallsstjärnan Mitch Marner och kommer att tvingas klara sig utan honom i tre-fyra veckor på grund av en axelskada.

Man drabbades ytterligare dåliga nyheter igår, då NHL:s Department of Players Safety meddelade att Jason Spezza stängs av i sex matcher för att ha riktat sitt knä mot huvudet på den på isen liggandes Winnipeg Jetsbacken Neal Pionk i söndags.

Pionk hade tidigare under matchen skadat Torontobacken Rasmus Sandin med en knätackling mot svenskens ben och är avstängd i två matcher för förseelsen.

Men Maple Leafs har en het matchvinnare i Auston Matthews, som med nattens två fullträffar är uppe i 17 mål.

Han var kvällens andra stjärna i Scotiabank Arena bakom backen Morgan Rielly, som svarade för fyra assist.