Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förkastliga kommentarer – det är helt oacceptabelt”

Här är de senaste tio mästarna i NHL
Brendan Leipsic
Leipsic kallar lagkamraterna för ”förlorare”.
Leipsic kommenterar Connor McDavids flickväns utseende.

Under natten spreds bilder på sociala medier av meddelanden skickade från Brendan Leipsic i en privat gruppkonversation.

Nu har Washington Capitals-forwarden bett om ursäkt för sättet han uttryckt sig på.

”Jag inser hur olämpliga och stötande de här kommentarerna är och vill be om ursäkt för mitt agerande”, skriver Leipsic på Twitter.

Brendan Leipsic har hamnat i ett ordentligt blåsväder. Detta efter att meddelanden läckt ut från en privatgruppkonversation som Washington Capitals-forwarden var en del i, där han skickat skickat sexistiska och stötande meddelanden som bland annat riktat sig mot både tidigare och nuvarande lagkamrater i NHL.

Leipsic har nu gått ut och bett om ursäkt för sina kommentarer.

”Igår fick en av mina vänner sitt Instagram-konto hackat och en person började sprida bilder från en privat gruppkonversation som jag var en del av. Jag inser hur olämpliga och stötande de här kommentarerna är och vill be om ursäkt för mitt agerande”, skriver han på Twitter och fortsätter:

”Jag kommer lära från det här och bli en bättre person framöver genom att ta mig tiden att se hur jag kan använda det här på ett meningsfullt sätt. Jag är verkligen ledsen.”

https://twitter.com/19LEIP/status/1258173279946199040

NHL fördömer beteendet

Även NHL har gått ut och fördömt Leipsics agerande. De tar även upp att Jack Rodewald, tidigare hos Ottawa Senators och som numera tillhör Florida Panthers, också var inblandad.

”NHL tar starkt avstånd från den här typen av sexistiska och förkastliga kommentarer som spelarna Brendan Leipsic och Jack Rodewald stått för i en privat gruppchatt och som nu har spridits på sociala medier. Det finns ingen plats för den typen av agerande i den här ligan, oavsett var det sker. Vi kommer att ta upp det här oacceptabla beteendet med de inblandade spelarna och lagen”, skriver man i ett uttalande.

Brendan Leipsic draftades av Nashville 2012 och gjorde sin NHL-debut med Toronto säsongen 2015-2016. Han har sedan spelat för både Vegas, Vancouver och LA Kings, innan han kom till Washington inför fjolårets säsong. Han har i år spelat 61 matcher och stått för tre mål och åtta assist.

https://twitter.com/PR_NHL/status/1258190574055817216?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1258190574055817216&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportsnet.ca%2Fhockey%2Fnhl%2Fcapitals-leipsic-apologizes-inappropriate-offensive-comments%2F