Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förd till sjukhus efter otäcka bilder: ”Brutalt”

Foto: DAVID BECKER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

LOS ANGELES. Nashville Predators har hamnat i en djup formsvacka.

För andra matchen i rad förlorade man med 1-6 när man i natt, svensk tid, gästade Las Vegas och föll stort mot Golden Knights.

Samma stora förlustsiffror som mot Kings i Los Angeles i tisdags.

Enda glädjeämnet var att Filip Forsberg fortsätter att göra mål. Han var lagets ende målskytt i natt och är nu med sina 36 fullträffar bland ligans sex bästa målskyttar i vinter.

Forsberg hamnade också i fokus efter en olycklig tackling med 3.31 kvar av den första perioden när Vegasforwarden Brett Howden föll in i långsargen i mittzonen med svensken över sig.

Filip förstod direkt att Howden var skadad och var snabbt uppe och försökte hjälpa honom och uppkalla uppmärksamhet från domarna.

– Åh, det märks direkt att Forsberg inte menade att tacklingen skulle ta så illa, sa förre NHL-spelaren och numera tv-kommentatorn Brian Lawton i expertpanelen hos NHL Network. 

Spelet blåstes omedelbart av och läkare kom in på isen. Så småningom rullades Howden ut på bår och var då vid medvetande. Spelarna från båda lagen klappade med klubborna i isen med förhoppningen att allt skulle sluta lyckligt för Vegasspelaren.

Vegas meddelade efter matchen att Howden förts till sjukhus för vidare undersökningar ned att han har full rörlighet.

Dadonovs succé efter trejdförsöket

Filip Forsberg drabbades inte av någon utvisning för tacklingen.

– Det såg brutalt ut när Howden faller in i sargen, men det var olyckliga omständigheter, konstaterade förre NHL-spelaren Mike Rupp i tv-studion hos NHL Network.

Hos Vegas Golden Knights visade Mattias Janmark vägen till segern med sitt 1-0-mål, hans nionde fullträff i vinter.

Jevgenij Dadonov svarade för ett mål och två assist. Samme Dadonov, som Vegas trejdade till Anaheim i måndags, men NHL upphävde affären ett dygn senare då det visade sig att Ducks inte stod med på den lista Dadonov hade lämnat in till Golden Knights över klubbar han kunde bli trejdad till.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.