Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Föräldrarnas tårar efter Elias-succén

Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: Canucks TV

Elias Pettersson, 19, gjorde succé direkt i Vancouver Canucks.

Föräldrarna Torbjörn och Irene kunde knappt tro sina ögon uppe på läktaren.

– När han fick stående ovationer kom det en tår, säger Torbjörn Pettersson i Canucks TV. 

SM-guld och VM-guld.

Poängkung i SHL:s grundserie och slutspel.

Utsedd till årets forward och årets MVP.

Elias Pettersson upplevde en sanslös säsong 2017/2018. Den 2018/2019 har inte heller börjat dåligt. 19-åringen, i fjol i Växjö, gjorde succé direkt då han stod för ett mål och en assist i Vancouver Canucks premiärseger mot Calgary Flames. När lagen möttes igen några dagar senare var det dags igen.”Exploderade inuti mig”

Canucks föll med 4-7 i Calgary, men Pettersson noterades för ytterligare två mål och en assist. På läktaren  satt mamma Irene och pappa Torbjörn.

Och de kunde knappt tro sina ögon.

– Det var fantastiskt. Det bara exploderade inuti mig, säger Irene Johnson i en intervju med Canucks TV. 

– Det var overkligt. Han var väldigt cool medan jag var väldigt nervös. Ibland är det tvärtom, men nu var han väldigt lugn, säger Torbjörn Pettersson.

https://twitter.com/Canucks/status/1049404361762201600

”Då kom det en liten tår”

Något som också intygas av Irene.

– Nej, han var inte lika nervös som sin pappa. Han sa att han skulle kräkas. Själv är jag är mest nervös att han ska skada sig.Föräldrarna var på plats både i Vancouver och Calgary och har fått se en sällan skådad debut i världens bästa hockeyliga. I hemmapremiären utsågs Elias Pettersson till matchens bäste spelare – och fick motta publikens ovationer.

– När han fick en stående ovation kom det en liten tår, säger Torbjörn Pettersson.

– Jag är stolt över honom som hockeyspelare, men det jag är mest stolt över är att han är samma kille nu som innan alla priser och kändisskap, säger Irene Pettersson.