Jesper Bratt Foto: SVT
Jesper Bratt Foto: SVT

Jesper Bratts stora succé i NHL-debuten

Publicerad

Jesper Bratts framgångssaga fortsätter.

19-åringen – som gått direkt från hockeyallsvenskan till NHL – gjorde två poäng i sin debut och blev dessutom utsedd till matchens andra stjärna.

– Jag nästan ryser. Åh, vad roligt, säger SVT:s Mikael Renberg.

19-årige Jesper Bratt lämnade AIK efter förra säsongen och tog efter en stark försäsong en sensationell plats i New Jersey Devils trupp. 

– Det ska bli skitcoolt. Det var jäkligt kul när man blev inkallad till huvudcoachen och fick höra att man tagit en plats i laget, sa han till SportExpressen efter att han fått beskedet. 

Och i premiären gjorde han ingen besviken. Under ett powerplay i andra perioden fick Jesper Bratt pucken av Taylor Hall och snärtade upp den i krysset

– Det är ett historiskt ögonblick för Jesper Bratt, säger SVT:s Chris Härenstam.

– Helt underbart, helt underbart, säger Mikael Renberg.

Colorado hade dessförinnan reducerat till 1-2 genom Carl Söderberg och Bratts mål innebar att Devils kopplade ett rejält grepp om matchen igen.

 

LÄS MER: Peter Forsbergs krav: Sätt stjärnan på läktaren. 

Jesper Bratts föräldrar jublade

Samtidigt som 19-åringen jublade på isen visade tv-bilderna glädjen hos Jesper Bratts föräldrar på läktaren.

 – Jag ringde morsan och farsan direkt jag hade varit inne hos coachen och fått veta att jag tagit en plats i laget. Det blir väldigt kul att ha dom här på första matchen, sa Bratt inför premiären.

I tredje perioden ökade sedan Jesper Bratt på sin poängskörd ytterligare. Svensken spelade fram John Moores 4-1-mål vilket också blev slutresultatet.

Jesper Bratt utsågs till matchens andra stjärna för sin insats.

– Han lyste av självförtroende. En av de bättre förstamatcherna en svensk har gjort, säger Peter "Foppa" Forsberg i SVT. 

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag