Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Foppas krav: "Sätt honom på läktaren"

Matt Duchene Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

Matt Duchene har öppet visat sitt missnöje mot Colorado Avalanche. 

Det för att klubben indirekt hade lovat Duchene att han skulle få byta klubb - men inte infriat de löften de gett honom.

Nu menar Peter "Foppa" Forsberg att klubben borde bänka Duchene.

– Det är mest jobbigt att ha en sån spelare i laget även om han är duktig, säger "Foppa" i SVT. 

NHL-stjärnan Matt Duchene har i ett par år velat flytta bort från de klippiga bergen i Colorado och vid nästan varje stort trejdrykte i NHL så har Duchenes namn nämnts.

Men än så länge har klubben inte gått 26-åringens önskan till mötes, och när laget samlades på försäsongen för att träffa media så fick de bara 16 sekunder med stjärnan:

"Före vi börjar, jag vill bara säga att jag inte kommer svara på några frågor. Jag är här för att att mitt kontrakt säger så och för respekt till våra supportrar och mina lagkamrater. Jag hade en bra sommarträning och är i bra form. Så, tack så mycket och vi ses om några dagar, ok?" var allt Matt Duchene då sa till media på plats. 

Gjorde mål i premiären

Men Matt Duchene kom ändå till spel för Colorado Avalanche i premiären borta mot New York Rangers - och där blev han lagets första målskytt för säsongen när han petade in 1-0 bakom Henrik Lundqvist.

Och när SVT i kväll sände Colorados bortamöte med New Jersey Devils så kom Matt Duchene på tal - och Peter "Foppa" Forsberg, med i det närmaste kultstatus i Colorado-klubben, var då skarpt kritisk mot Duchene.

– Tveksamt att han ska få vara med och spela igen, det är lika bra att sätta honom på läktaren. Hade jag spelat med en sån kille som man vet inte vill vara med i laget. Han kommer ju inte slänga sig för att täcka skott, säger han och fortsätter:

– Det är mest jobbigt att ha en sån spelare i laget även om han är duktig. Jag spelar hellre med någon då som vill spela med laget. 

"Foppa" menade också att klubben borde göra exakt det som Duchene vill att Avalanch ska göra, låta honom gå:

– Jag hade suttit honom på bänken och trejdat bort honom.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!