Matt Duchene Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅNMatt Duchene Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Matt Duchene Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

Foppas krav: "Sätt honom på läktaren"

Publicerad

Matt Duchene har öppet visat sitt missnöje mot Colorado Avalanche. 

Det för att klubben indirekt hade lovat Duchene att han skulle få byta klubb - men inte infriat de löften de gett honom.

Nu menar Peter "Foppa" Forsberg att klubben borde bänka Duchene.

– Det är mest jobbigt att ha en sån spelare i laget även om han är duktig, säger "Foppa" i SVT. 

NHL-stjärnan Matt Duchene har i ett par år velat flytta bort från de klippiga bergen i Colorado och vid nästan varje stort trejdrykte i NHL så har Duchenes namn nämnts.

Men än så länge har klubben inte gått 26-åringens önskan till mötes, och när laget samlades på försäsongen för att träffa media så fick de bara 16 sekunder med stjärnan:

"Före vi börjar, jag vill bara säga att jag inte kommer svara på några frågor. Jag är här för att att mitt kontrakt säger så och för respekt till våra supportrar och mina lagkamrater. Jag hade en bra sommarträning och är i bra form. Så, tack så mycket och vi ses om några dagar, ok?" var allt Matt Duchene då sa till media på plats. 

Gjorde mål i premiären

Men Matt Duchene kom ändå till spel för Colorado Avalanche i premiären borta mot New York Rangers - och där blev han lagets första målskytt för säsongen när han petade in 1-0 bakom Henrik Lundqvist.

Och när SVT i kväll sände Colorados bortamöte med New Jersey Devils så kom Matt Duchene på tal - och Peter "Foppa" Forsberg, med i det närmaste kultstatus i Colorado-klubben, var då skarpt kritisk mot Duchene.

– Tveksamt att han ska få vara med och spela igen, det är lika bra att sätta honom på läktaren. Hade jag spelat med en sån kille som man vet inte vill vara med i laget. Han kommer ju inte slänga sig för att täcka skott, säger han och fortsätter:

– Det är mest jobbigt att ha en sån spelare i laget även om han är duktig. Jag spelar hellre med någon då som vill spela med laget. 

"Foppa" menade också att klubben borde göra exakt det som Duchene vill att Avalanch ska göra, låta honom gå:

– Jag hade suttit honom på bänken och trejdat bort honom.

 

LÄS MER: NHL – matcher i dag, matcher i tv, resultat och statistik.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag