Anaheim vann i sudden efter självmål. Foto: CAL SPORT MEDI/REX/SHUTTERSTOCKAnaheim vann i sudden efter självmål. Foto: CAL SPORT MEDI/REX/SHUTTERSTOCK
Anaheim vann i sudden efter självmål. Foto: CAL SPORT MEDI/REX/SHUTTERSTOCK
P.K. Subban. Foto: USA TODAY NETWORKP.K. Subban. Foto: USA TODAY NETWORK
P.K. Subban. Foto: USA TODAY NETWORK

Föll i förlängning – efter ett självmål

Publicerad

LOS ANGELES. Ett självmål raserade Nashvilles hemmasvit i årets Stanley Cup.

Precis när man hämtat upp ett 0-2-underläge och svenska radarparet Filip Forsberg och Viktor Arvidsson tagit över matchen kom ett snöpligt slut.

Backen P.K. Subban skarvade ett skott från Anaheimforwarden Corey Perry in i den egna kassen förbi storspelande målvakten Pekka Rinne.

Med 3-2-segern i förlängningen i natt, svensk tid, kvitterade Ducks till 2-2 i matcher i semifinalen.

– Bara att erkänna, jag fick inte klubban på pucken som jag hoppades. Det var Perrys mål, sa Nate Thompson, som var den som knuffades med Subban framför Nashvillekassen.

Det blev en svängig match i Bridgestone Arena när de här två lagen möttes för fjärde gången i semifinalen.

Anaheim dominerade helt den första perioden och Rickard Rakell kunde ge gästerna ledningen med sitt 7:e mål i slutspelet efter 11.30.

Rakell stod och väntade på den offensiva blå linjen när Predators gjorde ett slarvigt flygande byte.

Ducks backstjärna, Cam Fowler, upptäckte situationen och skickade iväg en lång passning från egen zon, som Rakell tog in i anfallszonen och snabbt klippte till med ett slagskott som smet in lågt på Rinnes klubbsida.

Nashville var inte alls redo för Anaheims anstormning under första perioden, vilket också skottstatistiken avslöjade. Ducks vann den med 14-2.

Anaheim besegrade Nashville

Hemmalaget spelade upp sig under den andra perioden, men råkade ut för en riktig kalldusch när Nick Ritchie gjorde 2-0 med ett rappt skott från den högra tekningscirkeln i mitten av perioden.

Anaheim såg ut att gå mot en säker seger och tvåmålsledningen stod sig till slutminuterna av den tredje perioden.

P.K. Subban reducerade på ett slagskott efter 13.33 sedan Arvidsson och Forsberg skymt John Gibson.

Sedan fick Nashville chansen att spela fem mot tre under en och en halv minut, men man lyckades inte få till en kvittering.

Det dröjde till 19.24 innan 2-2-mål sedan man plockat ut Rinne och med en man mer skapat kaos framför Duckskassen.

Filip Forsberg höll sig framme och lyckades trycka in pucken på sitt andra försök samtidigt som Viktor Arvidsson också stångades kring kassen med flera Ducksspelare.

Arvidsson hade assist på båda målen.

"De var verkligt illa ute"

Förlängningen blev jämn med chanser åt båda håll innan ett chansskott från Corey Perry utifrån högersargen touchade Subbans klubba och ställde Rinne.

– Det här är en stor seger för Anaheim, som var verkligt illa ute vid flera tillfällen under slutet av matchen. De tog fyra raka utvisningar, några av dem idiotiska. För Nashville var det en bitter förlust efter den långa sviten av hemmasegrar, speciellt när segermålet såg ut som det gjorde, sa förre NHL-stjärnan Jeremy Roenick i eftersnacket i tv-studion hos NBC Sport.

Nashville hade vunnit tio raka matcher i Stanley Cup på hemmaplan, räknat tillbaka till den förra säsongen också.

För Corey Perry var segermålet speciellt, då han nu avgjort tre matcher i årets play off i förlängningen.

– Jag såg att Thompson kom in från båset när jag fick kontroll över pucken nere i sarghörnet och jag vet av erfarenhet att han alltid söker sig in framför motståndarkassen, så min tanke vara bara att skicka iväg pucken dit. Och det slutade ju lyckligt, med lite medstuds, sa Perry i en intervju med NBC Sports efteråt.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag