Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Flyger in honom om NHL kommer i gång”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Jonathan Dahlen kan vara i NHL om någon månad.

Hans NHL-klubb, San Jose Sharks, har anmält sitt intresse att få över den 22-årige anfallsstjärnan om seriespelet kör i gång igen i sommar.

– Sharks har meddelat att man flyger in Jonathan om det blir så att NHL kommer i gång med grundserien igen.  Då åker han över och spelar direkt i NHL, säger Dahléns agent, Claes Elefalk, vid CAA Sports i Stockholm.

Dahlén har ett utgående kontrakt med San Jose, så vad som händer i höst vet vi inte.

Men det är ingen vågad gissning att Sharks kommer att erbjuda ett nytt kontrakt och sedan avgöra om Jonathan ska spela ett år i SHL.

Man hoppas få ett bättre underlag för det beslutet genom att få chansen att se Timråstjärnan i några matcher i juni eller juli om NHL väljer att spela färdigt grundserien.

– Blir det ett träningsläger över några veckor åker Jonathan över och är med där för att få chansen att spela några NHL-matcher, säger Elefalk till SportExpressen..

Kan bli slutspel direkt i NHL

Frågan är dock om San Jose, som ligger sist i tabellen för Pacific division och Western conference, får möjlighet att spela de återstående tolv omgångarna.

Det kan bli en avkortad variant med bara några matcher.

Det kan också på grund av tidsnöd bli så att man startar slutspelet direkt i juli eller augusti och då är Sharks utanför.

Det har de senaste dagarna ryktats om ett play off med 24 deltagande lag istället för de vanliga 16.

– Ingen vet än säkert vad som kommer att hända, det kommer nya uppgifter varje dag. Vad vi vet är att San Jose vill ha över Jonathan för att ge honom chansen att visa upp sig i ett antal matcher om det blir spel i sommar och det är något han gläds över, säger Claes Elefalk.

”Han föredrar Sverige för AHL”

Hur ser läget ut om det inte blir något spel nu i sommar utan Jonathan måste vänta till nästa säsong?

– Han vill spela i NHL och får han ett nytt kontrakt tror jag att han har en fair chans att spela in sig i Sharks. Om inte så föredrar han Sverige före AHL.

Och då talar vi om SHL?

– Det finns ett stort intresse från SHL-lagen, men Timrå finns också med i bilden. Så vi får se vad som händer efter den 1 juli eller vad nu det nya datumet för 'unrestricted free agents' blir, säger Elefalk.

Jonathan Dahlén slutade tvåa i hockeyallsvenskans poängliga den här säsongen efter att ha producerat 77 poäng, 36 mål och 41 assist, på 51 matcher.

Poängligan vann av Jonathan Johnson, Modo, som hade 79 poäng. Dahlén var ligans bäste målskytt med sina 36 fullträffar.

 

Sanny Lindström och Johanna Dahlén summerar SHL-säsongen