Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Florida reducerar mot Vegas i Stanley Cup-finalen

Foto: LYNNE SLADKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / JASEN VINLOVE-USA TODAY SPORTS/SIPA USA SIPA USA
Foto: REBECCA BLACKWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

SUNRISE. Efter ett övertidsdrama inför hemmafansen i morse lyckades Florida Panthers undvika ett omöjligt 0–3-underläge i Stanley Cup-finalen

Och nu utlovar Panthers svensk Gustav Forsling fler segrar.

– Nu kommer det vända för oss, säger han.

Florida gjorde första målet, redan fyra minuter in, och hoppet tändes på läktarna i södra Florida efter att deras Panthers förlorat de två första matcherna i Las Vegas.

Men det var Vegas som tog tillbaka kommandot när Keegan Kolesar några minuter senare nitade Panthersstjärnan Matthew Tkachuk med en stenhård tackling, som tvingade Tkachuk att gå av isen.

Smällen var något av ett tack för senast.

Tkachuk delade ju ut den mest omtalade tacklingen i match två mot Vegas Jack Eichel. Nu kom Tkachuk inte tillbaka förrän en bit in i andra perioden, efter att ha genomgått kontrollen för misstänkt hjärnskakning.

Vegas tog en 2–1-ledning i slutet av andra och såg ut att gå mot en 3–0-ledning i serien, något som bara ett enda lag i NHL-historien har tappat. 

Panthers satsade allt med minuter kvar och i ett sex-mot-fem-läge när Bobrovskij var utplockad lyckades man kriga in pucken.

Vem som gjorde målet? Gissa en gång. Matthew Tkachuk, givetvis.

– Han har varit så hela säsongen, han har gjort viktiga mål och är alltid på rätt ställe och är en stor ledare för oss, säger Forsling. 

Forsling: ”Inte jätteroligt att sitta där”

Men med bara sekunder kvar av tredje perioden kom Vegas Chandler Stephenson in på högerkanten, där Gustav Forsling och Aleksander Barkov mötte upp. I en vändning touchade Forslings skridsko i Stephensons, varpå Vegasspelaren gick i isen – och fick en utvisning med sig.

– Det var inte jätteroligt att sitta där då, speciellt med en sån utvisning, men så är det ibland, säger Forsling om utvisningen.

Men Panthers överlevde det numerära underläget och efter drygt fyra minuter in i övertiden fick Carter Verhaeghe pucken från Sam Bennett och sköt från ganska långt ut, men det räckte för att pucken skulle gå in bakom Hill i Vegasmålet – och för att taket skulle lyfta.

I och med det 3-2-målet började plastråttorna regna in på isen i FLA Lime Arena för att fira lagets första seger i en Stanley Cup-final någonsin. (När Panthers tog sig till final 1996 åkte man på stryk mot Colorado i fyra raka.)

– Det är helt fantastiskt roligt, nåt som man alltid drömt om, och nu är man här. Det är extremt kul, säger Forsling. 

Match fyra i serien spelas natten mot söndag. 

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.