Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Firar födelsedagen på bästa möjliga sätt

Foto: Alex Gallardo / TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Ett viktigt mål och revansch efter 8-9-förlusten mot Seattle i tisdags.

Carl Grundström firade 25-årsdagen på bästa möjliga sätt i natt, svensk tid, när Los Angeles Kings besegrade Arizona Coyotes med 5-3.

Han stod för kvitteringen till 3-3 i slutminuterna av den andra perioden.

– Ja, det var verkligen bästa sättet att fira födelsedagen på. Riktigt skönt att vinna idag efter vad som hände senast, säger Grundström till SportExpressen.

Grundström gjorde mål för andra matchen i rad.

Han fick fritt fram efter en framspelning från säsongsdebuterade svenske lagkamraten Samuel Fagemo och gjorde inget misstag framför Arizonamålvakten Karel Vejmelka.

Grundström placerade sitt handledsskott i plockkrysset bakom Vejmelka.

– Grattis på födelsedagen, Carl, kommenterade förre Kingsspelaren Jim Fox i eftersnacket hos tv-kanalen Bally Sports.

– Grundström har ett vasst skott, det blev vi alla varse om när han kom till Kings. Nu ser vi allt oftare hur han utnyttjar det och det är ett lyft för laget, fortsatte Jim Fox.

Sex svenskar spelade för Kings

En annan glad svensk i Kings den här kvällen var Tobias Björnfot, som kallades upp från farmarlaget Ontario Reign tillsammans med Samuel Fagemo tidigare under dagen och var med och spelade fram lagkaptenen Anze Kopitar till det matchavgörande 4-3-målet.

Kopitar var tvåmålsskytt och utnämndes till banans bäste spelare.

Adrian Kempe spelade osjälviskt fram Kevin Fiala till 5-3 i tom kasse sedan Coyotes plockat ut målvakten i jakten på en kvittering.

Viktor Arvidsson hade också en målgivande passning den här kvällen i Crypto.com Arena, så det var gott om svenska poäng.

Kings hade sex svenskar ombytta i matchen, då också Alexander Edler spelade.