Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Finska ilskan: ”Det är ju pinsamt, chockerande”

Jokinen efter OS-finalen i Turin 2006.Foto: FILIPPO MONTEFORTE / SCANPIX AFP
Jokinen är Florida Panthers främste poängplockare någonsin. Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP

Florida Panthers bestämde sig för att hylla sina största.

Resultatet? Blandat.

– Chockerande. Det är pinsamt, säger den finske ikonen Olli Jokinen till MTV Sports.

Med sina 173 mål och 201 assist på 409 matcher är Olli Jokinen Florida Panthers främste poängplockare någonsin.

Den finske centern gjorde sju säsonger i NHL-laget, varav de fyra sista som lagkapten och avslutade karriären i St. Louis Blues säsongen 2014/2015.

Jokinen har ikonstatus i Florida Panthers, som nyligen konfronterades på Twitter av hockeystjärnans hustru Katerina Jokinen. 

Hon skrev:

”En befogad fråga Florida Panthers: Var det här det bästa ni kunde åstadkomma?”.

Bakgrunden till tweeten är det relaivt unga NHL-lagets (grundat 1993) initiativ att hylla sina legendarer i BB&T Center. Laget har placerat utställningsmontrar, fyllda med minnesvärda saker från stora spelares karriärer, i arenan.

Så vad är det som gör familjen Jokinen så upprörd?

Olli Jokinen rasar: ”Chockerande”

Paret var nyligen på besök i arenan för att titta på en match och det de möttes av när de kom fram till Olli Jokinens monter upplevde de som en stor besvikelse. Den, i jämförelse med andra spelares montrar, sparsmakade installationen innehöll ett par tavlor, en hjälm, ett kontrakt och en tröja med texten ”O Jokinen”.

Problemet? Olli Jokinen hade bara sitt efternamn på sin tröja och tröjan i montern var ingen autentisk tröja som finländaren bar under sina sju år i klubben. Enligt familjen är det en nytryckt replika.

”Inget illa menat, men det här är pinsamt. Olli spelade aldrig ens i den här tröjan”, skriver Katerina Jokinen.

Även huvudpersonen har uttalat sig.

– Det är chockerande. Presentationen är pinsam. Om man ska göra en sån här grej ska man göra det ordentligt, inte bara för att få upp något, säger Jokinen till MTV Sports. 

Han fortsätter:

- Jaromir Jagrs monter är fyra gånger större. Men han spelade bara för Panthers i två säsonger. Min utställning är helt annorlunda än de övriga.

https://twitter.com/KaterinaJokinen/status/1214691353197723650