Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Finns inga ursäkter – det är bara för dåligt”

Filip Forsberg.
Foto: USA TODAY NETWORK / CHRISTOPHER HANEWINCKEL-USA TODA SIPA USA
Mattias Ekholm.
Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA

LOS ANGELES. De spelade bedrövligt under de två första perioderna, kom igen starkt i den tredje och hämtade upp 1-4 till 4-4.

Men sedan rasade allt ihop under slutminuterna och Nashville föll mot Kings i Los Angeles med 4-7.

– Det finns inga ursäkter, det är bara för dåligt av oss. Vi förtjänade inte att vinna ikväll, säger Mattias Ekholm.

Likadant lät det från två av Nashvilles andra svenskar i omklädningsrummet efteråt, där besvikelsen var stor.

– Vi spelar inte tillräckligt bra under de första två perioderna medan Kings kom ut taggade och nog ville ha revansch efter storförlusten i Vancouver senast. Dessutom var det här deras hemmapremiär, så de hade mycket att spela för, menar Viktor Arvidsson.

Filip Forsberg, som kom till Los Angeles med en målsvit om fyra matcher som nu bröts, var inte heller nöjd efteråt.

– Det finns inga ursäkter. Vi gör visserligen en bra upphämtning i den tredje perioden, men det visade sig inte räcka. Jag vet inte riktigt varför vi är så bleka under de första två perioderna.

Mattias Ekholm: ”Visste att vi kunde göra det”

Att Nashville hämtade upp 1-4 till 4-4 inom loppet av några minuter i den sista perioden förvånade inte Mattias Ekholm.

– Nej, vi har hämtat upp underlägen under den sista perioden tidigare i höst. Så vi visste att vi kunde göra det igen om vi bara spelade med bättre fart och vilja. Och det gjorde vi, men sedan strulade vi till det lite grann.

Vad Ekholm syftar på är en retur från målvakten Juuse Saros, som gav Alex Iafallo chansen att peta in 5-4 med 59 sekunder kvar.

När Nashville sedan plockade ut målvakten i en desperat jakt på kvittering kunde Dustin Brown göra 6-4 efter 19.34 och innan det var slut hade Drew Doughty skickat in 7-4 sju sekunder senare.

Svensken spelade sin första match

Om det var deppigt inne hos Predators efteråt, så var det desto gladare längre bort i korridoren i omklädningsrummet hos LA Kings.

En av de mest glada var svensken Joakim Ryan, som spelade sin första seriematch i Kingströjan och låg bakom Kyle Cliffords 3-1-mål med en skottpassning, som lagkamraten elegant styrde in i mål.

– Jag såg att han var därframme nära kassen, så det blev ett perfekt skott som Kyle kunde styra in. Vi spelade smart och fick inte panik när de jagade ifatt, så jag tycker vi gjorde en stabil och stark insats, sa Ryan efteråt till Fox Sports.

Viktor Arvidsson gjorde ett av Nashvilles mål medan Forsberg, Ekholm och Calle Järnkrok hade en assist var.

Hos Kings fick inte Tobias Björnfot och Carl Grundström byta om den här kvällen.