Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Filip Forsbergs poängshow för Nashville Predators

Foto: JAE C. HONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / HARRISON BARDEN-USA TODAY SPORTS SIPA USA

LOS ANGELES. Nashville Predators valde att inte trejda Filip Forsberg, 27, inför gårdagens deadline.

Det ska klubben vara glad för.

Filip visade än en gång sitt värde för laget med 2 mål och 3 assist när man i morse, svensk tid, bortabesegrade Anaheim Ducks med 6-3.

– Forsberg dominerade matchen totalt, han var i en klass för sig, kommenterade förre NHL-målvakten Brian Hayward i tv-sändningen av matchen hos Bally Sports i Kalifornien.

Med sitt andra mål för kvällen i Honda Center, som Filip satte i tom kasse och fastställde slutresultatet, skrev han på klubbhistoria i Predators. 

Fullträffen var hans 35:e i vinter och därmed passerade han Viktor Arvidssons rekordnotering på 34 mål från säsongen 2018-19. Med nattens fem poäng har Filip Forsberg gjort 17 poäng, 8 mål och 9 assist, på de senaste sju omgångarna.

Han är totalt uppe i 63 poäng, 35 mål och 28 assist, efter 50 spelade matcher.

På frågan om alla rykten under säsongen och speciellt spänningen inför måndagens trading deadline påverkat honom, svarar Filip:

– Nä, det tycker jag inte. Det har inte varit något problem direkt under säsongen utan jag försöker bara spela mitt spel oavsett vad.

Var det ett bra läge att möta Ducks nu när Hampus Lindholm och Rickard Rakell just lämnat laget?

– Nja, de var bättre än oss under de första två perioderna, men i tredje perioden tog vi tag i matchen, säger Filip till SportExpressen.

Ekholm ansluter i LA

Predators saknade Mattias Ekholm i laguppställningen. Han var kvar hemma i Nashville efter att ha drabbats av magsjuka, men flyger in till tisdagens möte med LA Kings i Los Angeles.

– Skönt att Filip är kvar. Alla vet hur viktig han är för vårt lag, det räcker med att titta på vad han presterat under de senaste matcherna, säger Mattias.

Nashvilles övriga mål i nattens match gjordes av Roman Josi, Ryan Johansen, Matt Duchene (2) medan Anaheims målskyttar var Derek Grant (2) och Troy Terry.

Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.