Filip Forsberg jublar efter ett av sina tre mål mot Toronto Foto: Chris YoungFilip Forsberg jublar efter ett av sina tre mål mot Toronto Foto: Chris Young
Filip Forsberg jublar efter ett av sina tre mål mot Toronto Foto: Chris Young
Foto: Chris YoungFoto: Chris Young
 Foto: Chris Young

Filip Forsberg slog till med ett äkta hattrick

Publicerad

LOS ANGELES. Ett äkta hat trick.

Filip Forsberg, 21, var nattens svensk i NHL.

Han svarade för Nashvilles samtliga mål när man bortabesegrade Toronto med 3-2.

Nu har han chansen att nå drömgränsen 30 mål under en säsong i NHL.

- Det vore självklart kul att nå den milstolpen, men det är ingenting som jag lägger så stor vikt vid, säger han.

Forsberg har gjort 23 mål och 42 poäng efter 61 omgångar.

Han visade sitt målsinne under fjolårets rookiesäsong i NHL när han nådde 26 mål.

Med 21 matcher kvar har Filip alltså stora chanser att inte bara sätta nytt personligt målrekord i NHL utan också nå milstolpen 30 fullträffar.

Det här var hans första hattrick i grundserien, men inte hans första i Nashville.

Han gjorde tre mål i en och samma match mot Chicago under slutspelet ifjol.

- Klart att det är kul att nu ha gjort ett hattrick också i grundserien, säger han efter den viktiga segern i natt, svensk tid.

 

LÄS ÄVEN: Filip Forsberg gjorde historiskt hattrick i slutspelet.

Forsbergs gjorde äkta hattrick

Så här kom Filip Forsbergs äkta hattrick till i Air Canada Center:

 0-1, 1:a per (5.46): Filip bryter fram mellan Torontobackarna Martin Marincin och Morgan Rielly i numerärt överläge och skickar in pucken via stolpen bakom James Reimer.

 0-2, 2:a per (3.40): Kedjekamraten Craig Smith lägger beslag på en dålig passning av Reimer bakom kassen och serverar Filip pucken snabbt. Han trycker in ett skott från några meters håll.

 0-3, 2:a per (5.36): Forsberg sätter en retur sedan Roman Josi skjutit efter en tekning i anfallszonen. Svenskens äkta ha trick är fullbordat.

Maple Leafs reducerade två gånger i den sista perioden genom Josh Leivo och Morgan Rielly.

Viktor Lööv fick göra sin tredje match i Torontotröjan och hade 11.06 minuters istid under 16 byten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag