Foto: Michael Berggren
 Foto: Michael Berggren

Filip Forsberg bortbytt - före NHL-debuten

Publicerad

LOS ANGELES. Bortbytt innan han ens hunnit debutera i NHL.

Leksands stjärnforward, Filip Forsberg, 18, kommer inte att spela i Washington Capitals när han kommer till NHL.

Nashville Predators bytte i dag till sig rättigheterna till den talangfulle svensken.

– Det är bara att acceptera, säger Forsberg till SportExpressen.se.

Om Nashville vill ha över Filip redan nu när han spelat färdigt med Leksand i kvalserien på fredag kväll var i natt oklart.
- Vi har ännu inte hört av Nashvilles klubbledning, så jag kan inte svara på den frågan än, säger Forsbergs agent, Claes Elefalk på CAA Sports.

"Utmärkt målskytt"

I utbyte får Washington rutinerade forwarden Martin Erat och AHL-forwarden Michael Latta.

- Det visar vilket värde Filip har på spelarmarknaden, Nashville ger upp en av sina bästa poänggörare under de senaste åren plus en talang man haft i AHL, menar Elefalk.

När den här spelaraffären kungjordes i kanadensiska tv-sportkanalen The Sports Network sent på onsdagskvällen, svensk tid, var kommentarerna positiva för Forsbergs del.

- Filip Forsberg är en utmärkt målskytt och förväntas bli en forward för en första- eller andrakedja i NHL. Han har stor talang, säger TSN:s Bob McKenzie.

"Vet ingenting"

När SportExpressen.se når Filip Forsberg har han fortfarande inte hört något direkt från Washington eller Nashville.

– Jag har bara hört det från kompisar än så länge, så jag vet faktiskt ingenting.

– Det gick på en minut, jag visste inget förrän jag läste det. Jag pratade med min agent nyss och det hade verkligen gått fort, men så är det i den här världen. Det är bara att acceptera.
Kommer du åka över och spela med Nashville efter kvalserien?

– Jag vet faktiskt inte det heller. Jag får svara på det när jag vet mer helt enkelt.

I ett pressmeddelande i natt skriver Nasville Predators så här om varför man värvade Filip Forsberg:

"Vi har bra målvakter och forwards, men känner att vi saknar en dynamisk offensiv forward. I Filip Forsberg har vi skaffat oss en av de mest talangfulla unga anfallsspelarna i världen, så vi är mycket entusiatiska över att han nu kommer till vår klubb."

Spelaraffären blev den sista som utannonserades när NHL stängde dörren på onsdagen vid 21-tiden, svensk tid, för spelare att byta klubbar under den här säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag