Michail Sergatjov Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅNMichail Sergatjov Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Michail Sergatjov Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN
Jonathan Drouin tar på sig Montreal-tröjan. Foto: RYAN REMIORZ / AP TT NYHETSBYRÅNJonathan Drouin tar på sig Montreal-tröjan. Foto: RYAN REMIORZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Jonathan Drouin tar på sig Montreal-tröjan. Foto: RYAN REMIORZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Fick veta att han blev bortbytt – via Twitter

Publicerad

Den ryske backtalangen Michail Sergatjov trejdades i veckan mot Jonathan Drouin i en uppmärksammad affär.

Sergatjov själv var dock på semester på Cypern – och fick nys om det hela via Twitter.

– Min första tanke var att jag var frustrerad och chockad, säger han till sin nya klubbs hemsida enligt Hockeysverige.

De stora affärerna i NHL har lyst med sin frånvaro så här långt under sommaren. Många klubbar väntar in draften som hålls under nästa vecka – men några affärer har ändå blivit av redan nu.

Den allra hetaste är den mellan Montreal Canadiens och Tampa Bay Lightnings.

Med i omskriven flytt

Det var i torsdags som det blev officiellt att den ryske backtalangen Michail Sergatjov, som alltså gick som nia i draften förra året, lämnar Montreal. Där har han blott fått göra fyra NHL-matcher under den gångna säsongen, och nu går flyttlasset söderut.

Han flyttar nämligen till Tampa Bay, och åt andra hållet går kanadensaren Jonathan Drouin.

Bytet blev naturligtvis vida omskrivet i alla nyhetskanaler – men gick helt förbi en viss person. 

Nämligen Michail Sergatjov själv.

Missade nyheten: "Frustrerad och chockad"

Ryssen var vid tidpunkten på sommarsemester på Cypern, och Montreals general manager Marc Bergevin kunde inte nå honom.

– Min telefon funkade inte. Det var ett fan som skrev till mig på twitter, och sa ”lycka till i Tampa Bay”. Jag kände bara ”Va?”, säger Sergatjov till Tampa Bays hemsida enligt Hockeysverige, och fortsätter:

– När jag blev draftad av Montréal var jag ett stort fan av dem. Men sen blev jag trejdad och min första tanke var att jag var frustrerad och chockad. Men efter det kände jag att det är en ny möjlighet för mig.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag