Fick stående ovation – sedan bröts sviten

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ovetjkin på isen inför matchen.
Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN
Patric Hörnqvist jublar med Malkin och Marino.
Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON. Patric Hörnqvist gav Penguins ledningen och Washington kom aldrig ikapp. 

Därmed bröts stekheta Alex Ovetjkins målsvit. 

– Vi vaknade för sent, säger Nicklas Bäckström. 

Det är en av NHL:s största rivaliteter under senare år, men matchen under söndagen var faktiskt det första mötet för säsongen mellan ettan (Washington) och tvåan (Pittsburgh) i Metropolitan division.

Och det började intensivt – som väntat. 

Penguins svenska back Marcus Pettersson, som nyss skrev på ett fett femårskontrakt, var inblandad i gruff med Capitals dansk Lars Eller redan efter åtta minuter. 

– Det är väldigt känslomässiga matcher. Det är så här matcherna brukar se ut mot Pittsburgh, ganska jämna, roliga och mycket fysiskt. Det är som slutspelshockey, säger Nicklas Bäckström.

Ett par minuter senare satte Eller 1–0. Dansken fick en passning från Richard Panik långt ut på västersidan rakt in framför mål, där Eller kunde dra upp pucken bakom Matt Murray. 

Ovetjkin fick stående ovation

Bäckström blev minuten senare av med pucken vid mittlinjen och Sam Lafferty i Penguins fjärdekedja åkte rakt in i zon och utjämnade. 

– Jag fick en hoppande puck som jag inte riktigt fick förbi Galchenyuk, sen vänder de. Det är slarvigt av mig, men det är sånt som händer. 

En styrning från Patric Hörnqvist framför mål gjorde att det stod 2–1 till Penguins, och Penguins höll ledningen matchen ju trots en stark Capitalspress i slutet.

Matchen slutade 4–3 till Pittsburgh. 

Alex Ovetjkin, som jagar sitt 700:e NHL-mål, fick redan i första perioden en stående ovation när han dök upp på jumbotronen och speakern förkunnade att ryssen med sitt 695:e mål passerat Mark Messier på åttondeplatsen på listan över mesta NHL-målskyttar.

Jublet i Capital One Arena steg sedan varje gång ”Ovi” fick läge, men trots hård matchning inte minst i powerplay, blev Ovetjkin utan mål den här gången. 

Ovetjkin hade gjort mål i fem raka matcher inför söndagens match, totalt 11 mål under de matcherna. 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se