Foto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOC / LYMPEROPOUL/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN

Fick nog – skällde ut lagkamraterna

Publicerad

LOS ANGELES. Henrik Lundqvist, 35, hade fått nog.

Ärkerivalerna New York Islanders förnedrade Rangers i Madison Square Garden och hade ledningen med 5-1 efter knappt sju minuter av den andra perioden.

Då plockades målvakten Ondrej Pavelec ut och Henke kom in.

Men innan han ställde sig i kassen höll Henke ett brandtal till lagkamraterna, där de satt i båset.

– Jag har aldrig sett något liknande, sa förre NHL-måvakten och numera expertkommentatorn Steve Valiquette i tv-studion hos MSG Network.

Både Rangers och Islanders kom från ett fem dagar långt speluppehåll till lördagens matinéföreställning på Manhattan.

Rangerscoachen Alain Vigneault valde att ställa andremålvakten Ondrej Pavelec mellan stolparna, förmodligen därför att Rangers möter Pittsburgh under söndagen och han ville ha en fräsch Lundqvist till den matchen.

Men Pavelec hade ingen lyckad dag i kassen och blev utbytt efter 6.51 minuter av den andra perioden när Islanders gjorde 5-1.

Då hade Pavelec släppt in fem mål på 19 skott.

Nu ska han inte ensam lastas för raset inför hemmapubliken.

Utespelarna var tvåa på puckarna och uppträdde tamt.

När Vigneault bestämde sig för att plocka ut Pavelec och sätta in Lundqvist bestämde sig svensken för att försöka väcka lagkamraterna.

Henke åkte fram och tillbaka på isen framför spelarbåset och talade till medspelarna, där de satt på bänken.

Det stod klart att Henrik Lundqvist inte var nöjd med vad han hade sett tidigare under matchen från sin plats på reservbänken.

– För Henrik att göra det är exceptionellt. Han försöker få lagkamraterna att vakna till och visa lite känslor. Det är stort av honom, jag har aldrig sett en målvakt göra det under ett spelavbrott tidigare, sa Steve Valiquette under den andra periodpausen.

Rangers förlorade med 2-7

Valiquette, som spelat i Rangers, fortsatte:

– Någon måste utdela en tackling eller smälla på en motståndare. Göra något för att få i gång laget, helt enkelt.

Henke räddade de fem skott han fick på sig under resten av mittenperioden och fortsatte att vara tät under den sista perioden. Mika Zibanejad reducerade till 2-5 efter 9.05 med sitt 14:e mål för säsongen, men närmare än så kom inte Rangers.

Thomas Hickey ökade på till 6-2 för gästerna med hjälp av Rangers norske forward, Mats Zuccarelllo, som slog in pucken i egen kasse bakom Henke när han skulle rensa undan.

Henrik Lundqvist: "Överraskad och besviken"

Fram till dess hade Henke stoppat 13 skott i rad.

Cal Clutterbuck fastställde slutresultatet till 7-2 med en dryg minut kvar sedan unge Mathew Barzal fått åka solo genom motståndarlaget.

– Henrik kan inte göra något åt det målet heller när ingen av utespelarna försöker stoppa motståndarna. Det är för dåligt, sa tv-kommentatorn Joe Micheeletti.

Hos Islanders var Anthony Beauvillier och Mathew Barzal tvåmålsskyttar.

Shane Price gjorde också mål.

Men banans kung var Barzal med sina fem poäng, två mål och tre assist.

Henke sa så här när han mötte medierna i omklädnngsrummet efter matchen:

- Jag är överraskad och besviken hur illa vi spelade. Alla här måste ta ett djupt andetag och skärpa sig. Förhoppningsvis inser alla vad vi behöver göra, vi pratade om det under och efter matchen. Alla poäng är viktiga just nu i jakten på en slutspelsplats.

Lagkaptenen Ryan McDonagh var skakad över den usla insatsen efteråt.

- Jag hade inte förväntat mig en sådan dålig insats efter den fem dagar långa ledigheten. Alla måste titta sig själva i spegeln nu och förstå efter att ha titta på sina byten på video hur mycket bättre vi måste spela. Islanders körde över oss, punkt och slut.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag