Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Fegt – han drar skam över NHL”

Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Viaplay

LOS ANGELES. Det var nattens fulaste tjuvsmäll i NHL.

St. Louis Bliues stjärnforward, Pavel Buchnevich, 26, tappade humöret efter att ha fått ta emot en crosschecking och skallade Arizonas Lawson Crouse.

– Det där hör inte hemma i en hockeyrink. Vill han hålla på med såna grejor finns det en plats där han kan anmäla sig och det är UFC, sa förre NHL-måvakten Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.

Händelsen inträffade efter 18.53 minuter av den första perioden i Gila River Arena i Arizona.

De två spelarna såg ut att smågruffa efter en avblåsning sedan Crouse gett Buchnevich en crosschecking.

När de hade stannat upp i ena sarghörnet utdelade Buchnevich en hård skallning mot hjälmen på Crouse, som fick visiret över näsroten av smällen och började blöda.

Domarna gav Buchnevich, som kom över från New York Rangers inför den här säsongen, fem minuter för ”head butting” och ett påföljande matchstraff.

– Han kan vänta sig en ordentlig avstängning. Vad han gör är billigt och fegt och drar skam över ligan. Buchnevich vågar inte kasta handskarna och göra upp med Crouse, då han vet att han skulle få ordentligt med stryk. Buchnevich är i vanliga inte en spelare, som hamnar i bråk, kommenterade före detta NHL-tuffingen Stu Grimson.

Händelsen blir nu ett fall för ligans Department of Player Safety och förre slagskämpen George Parros, som basar över disciplinstraff en i NHL.

– Jag säger som Weekes, det kommer att bli ett kännbart straff för Buchnevich, menade Grimson i expertpanelen hos NHL Network.

St. Louis vände och vann

Matchen, då?

Jo, den vann St. Louis med 7-4 sedan man vänt ett underläge med 1-2 på bortaplan. 

St. Louis gjorde fem raka mål under de sista nio minuterna av den andra perioden.

Jordan Kyrou, 23, vara matchens lirare med 2 mål och 2 assist.

Också Klim Kostin var tvåmålsskytt hos Blues.

Elias Pettersson: ”Kan tysta ner dem”

Canucks-stjärnan svarar på tre frågor om OS.